Sabitzer a Martínez nepomôžu United v súboji s Barcelonou

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Sabitzer a Martínez nepomôžu United v súboji s Barcelonou
Anglický klub sa v zápase naopak môže spoľahnúť na Casemira.
Anglický klub sa v zápase naopak môže spoľahnúť na Casemira.Profimedia
Štvrtkové play-off o postup do osemfinále Európskej ligy priniesie pikantný duel medzi Barcelonou a Manchestrom United. Obaja giganti sa v úvodnom zápase budú musieť zaobísť bez niekoľkých hráčov.

Pôjde o prvý duel slávnych klubov od roku 2019, premiérový v tejto súťaži. Barcelona vypadla do Európskej ligy po tom, čo skončila na treťom mieste vo svojej skupine Ligy majstrov, zatiaľ čo United boli v skupinovej fáze EL odsunutí na druhé miesto rozdielom gólu za Real Sociedad, a to napriek víťazstvu 1:0  v šiestom zápase.

Lisandro Martínez v ňom videl žltú kartu, čo znamená, že proti Barcelone nenastúpi. Kartový trest bol pre argentínskeho obrancu tretím v súťaži a tak si musí odpykať jednozápasový dištanc. Záložník Marcel Sabitzer, ktorý je na hosťovaní, má tiež zákaz hrať, pretože počas skupinovej fázy Ligy majstrov v drese Bayernu Mníchov bol trikrát vylúčený.

Dobrou správou pre fanúšikov "červených diablov" je návrat Aarona Wan-Bissaku po jednozápasovej absencii kvôli chorobe, keď v nedeľu nastúpil ako náhradník pri víťazstve 2:0 nad Leedsom United. Antony, Anthony Martial a Scott McTominay vynechali výlet na Elland Road kvôli zraneniam, pričom Erik ten Hag v piatok povedal, že neočakáva, že budú fit aj na zápas v Barcelone.

Hrať bude Casemiro, keďže jeho suspendácia sa týka len domácich zápasov. Klub nemôže dlhodobo počítať s Christianom Eriksenom a Donnym van de Beekom.

V drese Barcelony nezasiahnu do hry Ousmane Dembélé a Sergio Busquets pre problémy so stehenným svalom, resp. členkom. Prvý menovaný je údajne mimo hry až do polovice marca, zatiaľ čo Busquets by teoreticky mohol stihnúť odvetný zápas, ktorý sa odohrá 23. februára.