Winter Games prinesie zápas legiend Slovana a Sparty, ako aj vystúpenia známych umelcov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Winter Games prinesie zápas legiend Slovana a Sparty, ako aj vystúpenia známych umelcov

Národný futbalový štadión bude dejiskom Winter Games 2023.
Národný futbalový štadión bude dejiskom Winter Games 2023.Kaufland Winter Games 2023
S blížiacim sa termínom jedinečnej oslavy hokeja pod holým nebom organizátori Kaufland Winter Games 2023 postupne zverejňujú podrobnosti o programe a ponuke pre fanúšikov a návštevníkov podujatia.

Akcia, nad ktorou prevzali záštitu predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba a primátor Bratislavy Matúš Vallo, sa na ploche Národného futbalového štadióna na Tehelnom poli v Bratislave začne už o tri dni.

V rámci programu sa v hlavnom meste predstavia aj legendy Slovana Bratislava a Sparta Praha. „Old boys“ Slovana nastúpia proti svojim odvekým rivalom z federálnych čias v nedeľu 15. januára o 14:00.

Slovanisti odohrajú zápas v retrodresoch, ktoré odkazujú na éru bratov Šťastných zo 70. rokov minulého storočia. Tú klub zaklincoval ziskom historicky prvého federálneho titulu v sezóne 1978/79. Aj zostava "Old boys“ Slovana bude reflektovať najväčšie úspechy klubu.

Éru mimoriadne úspešných 70. rokov pripomenú Marián Bezák, Jozef Klejna či Martin Šechný. Podporia ich mená známe zo zostáv Slovana v 80-tych rokoch - Eduard Uvíra, Ľubomír Pokovič, Ivan Dornič, Róbert Pukalovič, Peter Franta, Ján Taraba, Marián Horváth či Jozef Pethö.

90. roky a najmladšiu generáciu slovanistických legiend budú reprezentovať Zdeno Cíger, Richard Kapuš, Miroslav Šatan, Pavol Rybár, Miroslav Lažo, Michal Hreus, Peter Podhradský, Michal Hudec a Sasu Hovi.

Z pražskej Sparty potvrdili účasť Libor Plaček, Jan Boháček, Jiří Hrdina, Jaroslav Nedvěd, František Ptáček, Pavel Táborský, Michal Broš, Zbyněk Hrdel, Ondřej Kratěna, Jaromír Kverka, Evžen Musil a Richard Žemlička.

Hokejová rozprávka pod hviezdami bude mať aj výnimočného ambasádora, pravú legendu bratislavského Slovana a jedného z najlepších strelcov, ktorí kedy v Československu vyrástli, ikonického Václava Nedomanského.

Zo zámoria prichádza na odložené oslavy storočnice hokejového Slovana „Venco banán“ - jedna z najväčších legiend bohatej histórie klubu.

"Som šťastný a hrdý, že na základe našich dobrých vzťahov prijal Venco moje pozvanie do Bratislavy. Veľmi sa teší na stretnutie s priateľmi po rokoch a zo zámoria prichádza aj kvôli jedinečnej atmosfére zápasov pod holým nebom, ktoré na Slovensku zatiaľ nemajú vybudovanú tradíciu," hovorí hlavný organizátor Marián Bezák a dodáva: "Venco hodí aj čestné buly pred nedeľňajším stretnutím Slovana s Košicami."

Nedomanský prišiel do Slovana v roku 1962. Belasý dres obliekal 12 sezón, v ktorých nastúpil na 419 zápasov a strelil famóznych 369 gólov. V roku 1974 emigroval do USA, kde svojim umením bavil divákov šesť sezón v NHL.

V piatok pred zápasom HC Oceláři TřinecHC Kometa Brno približne o 17:00 čaká divákov špeciálne vystúpenie Lukáša Adamca, víťaza Česko-Slovenskej SuperStar a súťaže Tvoja tvár znie povedome.

Počas duelu zaspieva ďalšia úspešná superstaristka Dominika Mirgová. V sobotu sa pred zápasom HK Dukla TrenčínHKM Zvolen v rovnakom čase na pódium postaví raper Kali, v prestávkve medzi tretinami ystúpi Martina Schindlerová.

V nedeľu pred zápolením HC Slovan Bratislava – HC Košice čaká divákov špeciálne vystúpenie bratislavskej skupiny Hex, ktorá okrem iného prvýkrát naživo zaspieva aj novú slovanistickú klubovú hymnu Tu hraje Slovan.

Pozvanie na Kaufland Winter Games 2023 prijal tiež fenomenálny slovenský operný spevák Miroslav Dvorský, ktorý zaspieva hymnu pred zápasom Slovana s Košicami.

Program podujatia Kaufland Winter Games 2023 doplnili aj hokejové stretnutia mládeže.

Už vo štvrtok 12. januára sa o 11:30 na ľade v rámci 29. kola základnej časti Kaufland Extraligy dorastu stretnú tímy HC Slovan Bratislava a HOBA Bratislava, v piatok 13. januára o 12:00 sa uskutoční priateľské duely súťaže mladších žiakov medzi HC Slovan Bratislava a HK Ružinov 99 Bratislava a v sobotu 14. januára o 11:00 súťažné stretnutie Extraligy juniorov medzi HC Slovan Bratislava a HK Dukla Trenčín.

Nedeľný zápas Kaufland Winter Games, ktorý bude zároveň oslavou 100-ročnice hokejového Slovana, sa bude hrať pred historicky najväčšou diváckou kulisou na Slovensku. Na stretnutie s Košicami sa už teraz predalo viac lístkov, ako je kapacita nášho najväčšieho hokejového štadióna.

Staňte sa aj vy súčasťou slovenského rekordu v elektrizujúcej atmosfére hokejového zápasu pod holým nebom na ploche Národného futbalového štadióna.