Wright by mal celú sezónu odohrať v NHL a dostať priestor na zbieranie skúseností

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Wright by mal celú sezónu odohrať v NHL a dostať priestor na zbieranie skúseností

Shane Wright vstupuje do svojej prvej seniorskej sezóny.
Shane Wright vstupuje do svojej prvej seniorskej sezóny.Profimedia
Shane Wright (18) by mal celý nadchádzajúci ročník odohrať v NHL za Seattle Kraken.

Povedal to generálny manažér tímu zo západného pobrežia USA Ron Francis: "Máme takýto plán. Nedám za to ruku do ohňa, ale určite s nami začne sezónu. Chceme ho mať v prvom tíme," nechal sa počuť.

Shane Wright, ktorý bol dlhodobo považovaný za jednotku tohtoročného draftu a nakoniec spadol na štvrtú priečku, kde už Kraken nezaváhali, odohral v príprave štyri zápasy a získal jednu asistenciu.

Seattle má na pozíciu centrov k dispozícii predovšetkým trio Yanni Gourde, Jared McCann a minuloročnú dvojku draftu Matta Beniersa. Tomu experti predpovedajú, že by mal byť najväčším favoritom na Calder Trophy, teda prestížnu cenu pre najlepšieho nováčika sezóny v NHL.

Už v predošlom ročníku v desiatich stretnutiach profiligy získal skvelých deväť bodov.

Na druhej strane, táto situácia by mohla byť pre Wrighta svojim spôsobom výhodná, nakoľko by nebol pod tlakom a mohol by napríklad v tretej či štvrtej formácii zbierať skúsenosti.

"Stále má iba 18 rokov, je pred ním veľa práce, no určite ho čaká veľký progres. Už teraz vyzerá, že vie hrať na najvyššej úrovni. Má veľmi šikovné ruky," chválil Francis.