Z Brooklynu odchádza aj posledná veľká hviezda. Durant bude hrať za Phoenix

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Z Brooklynu odchádza aj posledná veľká hviezda. Durant bude hrať za Phoenix

Kevin Durant mení Nets za Suns.
Kevin Durant mení Nets za Suns.Profimedia
Štvornásobný najlepší strelec NBA a dvojnásobný šampión zámorskej basketbalovej ligy Kevin Durant (34) odchádza podľa ESPN z Brooklynu do Phoenixu. Spolu s ním mieri do Suns T.J. Warren (29). Nets za nich získali trio Mikal Bridges (26), Cameron Johnson (26), Jae Crowder (32) a štyri výbery v prvom kole draftu. Svoje pôsobisko mení tiež Russell Westbrook (34). Z Los Angeles sa sťahuje do Utahu.

Brooklyn tak opustila aj tretia z veľkých hviezd, ktoré mali vytvoriť super tím, ale k očakávanému úspechu Nets nedoviedli. Kyrie Irving si pred pár dňami vynútil výmenu do Dallasu a James Harden sa už pred rokom presunul do Philadelphie.

Durant je veľkým úlovkom pre nového majiteľa Phoenixu Mata Isgbiu, ktorý práve získal Suns za rekordné štyri miliardy dolárov. Hviezdna posila sa stretne v tíme aj s rozohrávačom Devinom Bookerom, s ktorým vybojoval pre USA predvlani v Tokiu zlaté olympijské medaily. Durant momentálne už mesiac nehrá pre zranené koleno.

Pre trojnásobného olympijského šampióna a majstra sveta z roku 2010 bude Phoenix piatym pôsobiskom v NBA. Kariéru odštartoval v Seattle, odkiaľ sa s klubom presťahoval do Oklahoma City. Následne hral za Golden State, s ktorým v rokoch 2017 a 2018 získal dva majstrovské tituly.

Zakaždým bol vyhlásený za najužitočnejšieho hráča finálovej série. V roku 2014 si vyslúžil rovnaké ocenenie za výkony v základnej časti. Trinásťkrát bol nominovaný do Zápasu hviezd NBA. V prebiehajúcom ročníku je Durant s priemerom 29,7 bodu na zápas najlepším strelcom Brooklynu.

Sťahuje sa aj Westbrook

Nové prostredie si po necelých dvoch rokoch vyskúša aj rozohrávač Russell Westbrook. Najužitočnejší hráč NBA z roku 2017 sa podľa ESPN sťahuje z Los Angeles do Utahu v rámci rozsiahlej výmeny. Jej súčasťou je tiež presun Mikea Conleyho z Utahu do Minnesoty, odkiaľ putuje D´Angelo Russell do Lakers, kam sa vracia po šiestich rokoch. Do losangeleského klubu prídu aj Malik Beasley a Jarred Vanderbilt z Utahu.

Westbrook prestúpil do Lakers predvlani v lete z Washingtonu, ale nepresadil sa podľa predstáv. V tejto sezóne bol len trikrát v základnej zostave a má priemer 15,9 bodu. Po utorkovom zápase, v ktorom sa LeBron James stal najlepším strelcom histórie NBA, sa Westbrook podľa zámorských médií pohádal s trénerom Darvinom Hamom.

Najlepší ligový strelec z 2015 a 2017 bude hrať za piaty tím. Kariéru načal v Oklahoma City, v ktorej drese sa stal v roku 2017 najužitočnejším hráčom súťaže. Trikrát bol aj najlepším nahrávačom ligy a deväťkrát sa dostal do nominácie na Zápas hviezd NBA. Po jedenásťročnom pôsobení v Thunder nasledovali výrazne kratšie angažmány v Houstone, Washingtone a Lakers.