Zaplatil, aby mohol hrať tretiu ligu. Lucas Pérez chce dotiahnuť La Coruňu späť do La Ligy

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zaplatil, aby mohol hrať tretiu ligu. Lucas Pérez chce dotiahnuť La Coruňu späť do La Ligy

Lucas Peréz si chce znova zahrať La Ligu, ale s La Coruňou.
Lucas Peréz si chce znova zahrať La Ligu, ale s La Coruňou. Profimedia
Španielsky útočník Lucas Pérez (34) sa vrátil do materského klubu Deportivo La Coruňa hrajúceho tretiu najvyššiu súťaž.

Pre to, aby ho Cádiz, ktorému v minulej sezóne pomohol zachrániť La Ligu, uvoľnil, dokonca zaplatil 500-tisíc eur z vlastného vrecka, čo činí polovicu prestupovej sumy. Inak by si ho mužstvo z Galície nemohlo dovoliť.

Podpísal zmluvu na rok a pol, no v prípade vzájomnej spokojnosti sa môže predĺžiť o ďalšie dva roky.

Lucas Peréz je rodákom z La Coruňe a za Deportivo nastupoval už v sezónach 2014/15, 2015/16 a 2017/18. Dokopy odohral cez sto zápasov. Klub ho na začiatku januára oficiálne predstavil a v nedeľu debutoval pri výhre nad tímom Unionistas.

Bývalý futbalista Arsenalu či West Hamu strelil dva góly. Sledovalo to aj 24-tisíc držiteľov permanentiek.

Deportivo patrilo k najlepším španielskym klubom na prelome tisícročí. V sezóne 1999/2000 dokonca vyhralo svoj jediný majstrovský titul, keď predbehlo Real Madrid aj Barcelonu.

Následne sa La Coruňa dvakrát po sebe umiestnila na druhom mieste tabuľky a vzápätí rovnako bola v dvoch prípadoch tretia.

Tím zo štadióna Riazor si v danom období päťkrát zahral Ligu majstrov. V roku 2004 sa dokonca dostal do semifinále, kde vypadol s FC Porto, neskorším víťazom.

V ročníku 2012/13 druhýkrát za tri roky La Coruňa vypadla do Segundy División. A hoci sa ešte vrátila medzi elitu, sezóna 2017/18 opäť znamenala zosun nadol.

Finančné problémy rezultovali do momentu, že mužstvo je už druhým rokom súčasťou až tretej ligy. Momentálne má dobré výhliadky, nachádza sa na postupovej druhej priečke.

V minulosti hrával za Deportivo aj legendárny Rivaldo, práve odtiaľ prestúpil do Barcelony. Medzi ďalšie známe mená patria Bebeto, Lionel Scaloni, Roy Makaay, Álvaro Arbeloa, Joan Capdevila, Albert Luque, Diego Tristán či Juan Carlos Valerón.