Zavrieť ústa a pracovať. PSG sa v novom roku márne hľadá, predčasne skončilo aj v pohári

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zavrieť ústa a pracovať. PSG sa v novom roku márne hľadá, predčasne skončilo aj v pohári

Ani Messiho kúzla Parížanom k postupu nepomohli.
Ani Messiho kúzla Parížanom k postupu nepomohli.Reuters
Mizerný štart Paríža St. Germain do roku 2023 pokračuje. V stredu vypadol z osemfinále Francúzskeho pohára, stopku mu vystavil Olympique Marseille.

Marseille, ktoré porazilo PSG len dvakrát od roku 2011, keď klub z hlavného mesta prevzala spoločnosť Qatar Sport Investment (QSI), sa dostalo do štvrťfinále. Zásahy padli po penalte Alexisa Sáncheza a výstavnej rane Ruslana Malinovského.

PSG v roku 2023 tretíkrát prehralo. Pohárová porážka prišla necelý týždeň pred tým, ako nastúpi proti Bayernu Mníchov v prvom dueli osemfinále Ligy majstrov.

Prehľad zápasu Marseille - PSG 2:1

Bez zraneného Kyliana Mbappého, ktorý vynechá aj súboj s Bayernom, sa PSG trápilo a podľa kapitána Marquinhosa teraz bude musieť "zavrieť (ústa) a pracovať", aby sa odrazilo.

"Napádali nás vysoko, nám sa na druhej strane nepodarilo prelomiť ich línie. Bolí to, pretože to bol pohárový zápas proti veľkému rivalovi," poznamenal smutne Marquinhos. Tréner Marseille Igor Tudor sa tešil z víťazstva. "Skvelí chlapci, sú to majstri. Pre klub je to úžasné," povedal.

Štatistiky duelu.
Štatistiky duelu.Flashscore

Marseille išlo do vedenia v 31. minúte, keď Sánchez premenil penaltu po stiahnutí Cengiza Undera od Sergia Ramosa, čím domáci po svižnom začiatku získali zaslúžený náskok. Ramos svoju chybu napravil. Dve minúty pred koncom prvého polčasu po rohovom kope Neymara hlavičkoval do siete. Hviezdny Brazílčan krátko predtým opečiatkoval žrď z 18 metrov.

Štadión Velodrome burácal, keď Malinovskij, ktorý prišiel v januári na hosťovanie z Atalanty, prekonal Gianluigiho Donnarummu prudkým halfvolejom spoza šestnástky do šibenice. V nadstavenom čase neuznali gól Ramosa pre ofsajd, Marseille ubránilo postup medzi najlepšiu osmičku zubami-nechtami.