Zlaté Moravce si pred jarou veria. Galád: ViOn má svoje čaro, určite sa zachránime

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zlaté Moravce si pred jarou veria. Galád: ViOn má svoje čaro, určite sa zachránime

Tréner verí svojmu kádru v boji o záchranu.
Tréner verí svojmu kádru v boji o záchranu.TASR
Futbalistom Zlatých Moraviec pôjde v jarnej časti Fortuna ligy primárne o udržanie sa v súťaži. Jeseň ukončili na desiatom mieste tabuľky s 19 bodmi a deväťbodovým náskokom na posledný Liptovský Mikuláš. Odchody a príchody hráčov boli v zimnom prestupovom období vyvážené.

Hlavnou prioritou ViOnu je, aby hral v najvyššej lige aj v budúcej sezóne. "Na úvodnom tréningu jari sme si povedali, že nás čaká turnaj, ktorý má dvanásť mužstiev a štyri kolá. Všetci začíname s nula bodmi. My v tom turnaji chceme uspieť. ViOn sa určite zachráni. Buď to bude po štyroch kolách alebo po štrnástich," uviedol tréner Ivan Galád pre oficiálnu webstránku klubu.

"Našim cieľom je jednoznačne záchrana. Chceme, aby aj jar bavila našich fanúšikov tak, ako záver jesene," dodal predseda predstavenstva Martin Ondrejka. Galád zároveň vyzdvihol fungovanie klubu: "ViOn má svoje čaro. Donedávna som iba o ňom počul, teraz ho zažívam."

Od januára pôsobí v klube aj asistent trénera Gergely Geri. Spolu s Galádom viedli v roku 2020 Nitru. "Je to v podstate hotový tréner. Som veľmi rád, že mal veľký záujem o pozíciu asistenta. Chcel byť v tomto klube. Tešíme sa, že napriek tomu, že mal platnú zmluvu do leta v Trebišove, vyšli nám a jemu v ústrety. Patrí im za to poďakovanie," reagoval Galád.

Zlaté Moravce tiež posilnili obranca Alden Šuvalija z FC Slovácko, krídelník Lucas Demitra z AS Trenčín aj útočníci Kenneth Ikugar (FC Spartak Trnava) a Roman Čerepkai (FK Teplice). Z akadémie dostali šancu 18-ročný obranca Robert Stareček i 19-ročný brankár Patrik Richter.

Tím opustili útočníci Giannis Niarchos (FK DAC 1904 Dunajská Streda) a Tomáš Horák (FK Slovan Galanta). Na hosťovanie odišli útočník Marko Ševčík, krídelník Sebastián Rák a stopér Aaron Belmenen.

Mužstvo netradične absolvovalo sústredenie v zahraničí, kde odohralo dva prípravné zápasy. Pobyt na chorvátskej Makarskej si pochvaľoval kapitán Tomáš Ďubek. "Sústredenie splnilo účel. Mali sme výborné zázemie a ťažkých súperov bosnianskej ligy. Prišli noví hráči, aj pre nich to bolo dobré, zapadli do kolektívu," dodal Ďubek.

Prípravné zápasy ViOnu pred jarnou časťou 2022/2023:

FC ViOn - FC ŠTK 1914 Šamorín 5:1

Kecskeméti TE - FC ViOn 1:0

NK Široki Brijeg - FC ViOn 1:1

HŠK Zrinjski Mostar - FC ViOn 4:1

FC ViOn - FC Petržalka 4:0