Zle vybrané lyže stáli Bátovskú Fialkovú lepší výsledok. Som z toho smutná, priznáva

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zle vybrané lyže stáli Bátovskú Fialkovú lepší výsledok. Som z toho smutná, priznáva

Bátovská Fialková pokračuje vo výbornej forme, keď si zaistila ďalší výsledok v TOP 10.
Bátovská Fialková pokračuje vo výbornej forme, keď si zaistila ďalší výsledok v TOP 10.Profimedia
Slovenskú biatlonistku Paulínu Bátovskú Fialkovú (30) pripravili o lepší výsledok vo štvrtkových vytrvalostných pretekoch na 15 km zle pripravené lyže. V rámci 5. kola Svetového pohára v Ruhpoldingu obsadila desiate miesto a nebyť jednej chyby na strelnici, skončila by štvrtá. Vzhľadom na tieto aspekty bola s výsledkom spokojná.

Bátovská Fialková odštartovala výborne, úvodnú ležku zvládla bez chyby, ale bežecky to nebolo ono.

"Servismani vybrali zlú štruktúru lyží, od začiatku mi nešli. Mrzí ma to, lebo som naozaj vládala," uviedla po pretekoch.

Neskôr skolila bezchybne aj prvú stojku a držala sa medzi favoritkami, po tretej "ležke" dokonca mierila do prvej štvorky. Netrafila ale predposledný 19. terč.

"Snažila som sa strieľať nuly, aby to bolo hrateľné na dobrý výsledok, ale vedela som, že to pre slabší beh nevyjde. Aby bol z toho top výsledok, musia byť všetky zložky stopercentné. A to dnes nebolo. Ani ja som nebola, ale s jednou chybou to bolo celkom dobré," poznamenala.

Tridsaťročná slovenská reprezentantka sa v nemeckom stredisku predstaví v sobotu v štafete a v nedeľu ju čakajú preteky s hromadným štartom:

"Idem sa vyjazdiť, oddýchnem si. So servismanmi si to vysvetlím. Lyže, ktoré som dnes mala, im zakážem dávať na preteky. Som z toho smutná, dala som do toho veľa síl. Uvidíme, ako ma to poznačí."

Vo štvrtok boli v štartovom poli tri Slovenky. Okrem Bátovskej Fialkovej aj Mária Remeňová, ktorá obsadila 62. miesto, jej sestra Zuzana Remeňová skončila na 83. priečke.

V Ruhpoldingu panovali počas pretekov plusové teploty, Bátovská Fialková však organizátorov pochválila: "Ruhpolding nesklamal. Podmienky neboli dobré, ale trať bola perfektná, to klobúk dolu. Je to rýchle a tvrdé. Skvelá robota na to, že dookola bola iba tráva," dodala.