Zmeny u Extraligistov: Poprad získal Razgalsa, Stacha sa vracia do Trenčína

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Zmeny u Extraligistov: Poprad získal Razgalsa, Stacha sa vracia do Trenčína
Zmeny u Extraligistov: Poprad získal Razgalsa, Stacha sa vracia do Trenčína
Zmeny u Extraligistov: Poprad získal Razgalsa, Stacha sa vracia do TrenčínaProfimedia
Do kádra hokejistov HK Poprad pribudol 26-ročný lotyšský útočník Frenks Razgals, ktorý sezónu 2022/2023 začal v Dukle Trenčín. Popradský klub informoval o novej akvizícii na oficiálnej stránke. Zmeny sa udiali aj u ďalších extraligových celkov.

Poprad získal útočníka Razgalsa

Razgals prišiel do Trenčína pred sezónou 2022/2023, no napokon v nej nastúpil iba do troch zápasov. V poslednom z nich (23. septembra proti Liptovskému Mikulášu) sa zranil a následne v klube skončil.

"V lige som chcel zostať, pretože má výbornú úroveň a veľa zručných hráčov. Bola to moja priorita. Keď mi nedávno agent zavolal, že Poprad prejavil záujem, neváhal som,“ uviedol Razgals pre hkpoprad.sk.

Podľa riaditeľa popradského klubu zrejme čoskoro dôjde aj k ďalším zmenám v kádri. "Frenks výborne korčuľuje, má šikovné ruky a prinesie dynamiku na ľadovú plochu. Je veľmi nepríjemný vo forčekingu. Veríme, že sa u nás presadí a svojim dielom prispeje k postaveniu v tabuľke, ktoré zodpovedá našim cieľom,“ vyjadril sa Ľudovít Jurinyi.

Po príchode Razgalsa je v popradskom tíme päť legionárov, pričom do jedného zápasu môžu zasiahnuť maximálne siedmi. Iný než slovenský pas majú aj Kanaďania Anthony Peters a Ben Betker a Fíni Olli Vainio a Jouka Juhola.

Stacha s návratom do Trenčína

Slovenský hokejový obranca Marko Stacha sa po pôsobení v kanadskej juniorskej súťaži WHL vrátil do Dukly Trenčín. Klub o tom informoval na sociálnych sieťach.

Dvadsaťročný odchovanec trenčianskeho klubu zamieril do zámorskej súťaže počas sezóny 2020/2021. V jej priebehu nastupoval za Vancouver Giants. V ročníku 2021/2022 hral za Kamloops Blazers. V prebiehajúcej sezóne 2022/2023 doteraz nenastúpil ani na jeden zápas.

Štrauch sa dohodol s Liptovským Mikulášom, Drábek do Nitry

Po ukončení spolupráce v HK Grotto Spišská Nová Ves podpísal zmluvu s MHk 32 Liptovský Mikuláš slovenský hokejista Andreas Štrauch. Jedenásty tím Tipos extraligy sa naopak rozlúčil s Michaelom Drábkom, ktorý hosťoval z Nitry. Klub o tom informoval na oficiálnej webovej stránke.

Dvadsaťosemročný útočník Štrauch pôsobil v Liptovskom Mikuláši už v sezóne 2020/2021, keď vtedy v 46 zápasoch zaznamenal 32 bodov (15+17). Okamžite sa pripojil k mužstvu a už v piatkovom 20. kole nastúpi v domácom stretnutí proti tímu HK Dukla INGEMA Michalovce.

V tíme "liptákov" naopak končí útočník Drábek, ktorý sa na základe dohody o hosťovaní vrátil do HK Nitra. Dvadsaťjedenročný krídelník odohral v tejto sezóne za Liptovský Mikuláš 19 duelov a pripísal si 8 bodov (4+4).