Zvolen doma stále bez prehry. Oslávenec Jedlička s gólovým darčekom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Zvolen doma stále bez prehry. Oslávenec Jedlička s gólovým darčekom
Zvolen v 12. kole nezaváhal a zostal na treťom mieste tabuľky.
Zvolen v 12. kole nezaváhal a zostal na treťom mieste tabuľky.Profimedia
Hokejisti Zvolena potvrdili v nedeľnom dvanástom kole Tipos extraligy výbornú fazónu na domácom ľade výhrou nad Trenčínom 5:2.

Základ úspechu položili už v prvej tretine, ktorú vyhrali 4:0. Strelecký účet v sezóne si otvoril Radovan Bondra, ktorý sa pod Pustý hrad vrátil po ročnej pauze z Vítkovíc.

Premiérový gól ho potešil: "Som spokojný. Hlavne, že sme vyhrali po nevydarenom predchádzajúcom zápase v Spišskej Novej Vsi, kde sme sa vôbec nedokázali presadiť."

"Začať stretnutie stavom 4:0 v prvej tretine je výborné. Stačilo udržiavať si to dobrou defenzívou, aby sme dotiahli duel do víťazného konca.“

V tomto ročníku Tipos extraligy iba vedúci bratislavský Slovan a tretí tím tabuľky Zvolen nestratili na domácom ľade ani jeden bod.

Vyhrali šesť duelov v rade na svojich štadiónoch v riadnom hracom čase: „Som rád, že to nášmu tímu na domácom ľade ide. Rád by som bol, aby to pokračovalo aj naďalej."

"Doma hráme super, len musíme trošku viac srdiečka ukázať aj vonku, aby sme mohli i z vonkajších duelov zbierať body,“ uviedol 25-ročný zvolenský útočník.

Netajil pritom, že celý tím chcel výhrou nad Trenčínom urobiť radosť aj trénerovi Petrovi Oremusovi, pre ktorého bol nedeľný duel sedemstým v extralige:

„Sedemsto zápasov je veľmi veľká vec. Robili sme všetko pre to, aby sme boli úspešní ako tím. Ja som u Oremusa začínal ako mladý sedemnásťročný hráč v Košiciach. Veľa vecí vie naučiť ako mladých chalanov, tak aj starších."

"Mne veľmi pomohol, nielen keď som bol mladý, ale aj dva roky dozadu tu vo Zvolene. Stojí si stále za svojím, ide si za svojím, nepoľavuje. Vždy odpracuje to, čo má, ide na sto percent. Aj vďaka nemu bol zvolenský tím posledné dva roky úspešný,“ dodal Bondra.

Nedeľný víťazný duel chutil aj Zvolenčanovi Marošovi Jedličkovi. Oslavoval totiž dvadsiate narodeniny a spríjemnil si ich dosiahnutým gólom.

„Určite je to skvelé. Nemali sme predtým dobrý zápas, takže som rád, že sme dobre začali duel a strelili v prvej tretine hneď štyri góly. Myslím si, že celý zápas bol v našej réžii,“ prezradil mladý krídelník.

Ten sa pomaly dostáva do hernej formy, ku ktorej poznamenal: „Zo začiatku som sa slabšie rozbiehal. Každý zápas som hral s iným spoluhráčom v lajne. Až teraz sa to už začalo kryštalizovať."

"V tomto stretnutí som dosť dobre vedel, kde by som mohol spoluhráčov na ľade čakať, za čo som rád. Dúfam, že to takto pôjde aj naďalej.“

Jedlička sa takisto vyjadril k priaznivej domácej bilancii Zvolena bez straty bodu v šiestich dueloch.

„Doma sme silní, vonku nám to tak až nejde. Musíme sa polepšiť. Nevieme, kde je problém. Zrejme to bude v hlavách. Musíme si povedať, že aj na ľade súpera ideme získať body."

"Titul sa síce dá vyhrať na sedem zápasov, ale ak iba vyhráte doma. Tento tím chce byť prvý v tabuľke, mať tie najvyššie ciele, takže musíme získavať body aj vonku,“ uzavrel hráč s číslom 14.