Zvolen prehral piatykrát v rade, sedem gólov Košíc. Zámky dali Bystrici lekciu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zvolen prehral piatykrát v rade, sedem gólov Košíc. Zámky dali Bystrici lekciu

Aktualizované
Nové Zámky vyhrali v Banskej Bystrici.
Nové Zámky vyhrali v Banskej Bystrici.Profimedia
Hokejisti HK Nitra zvíťazili v 42. kole Tipos extraligy na domácom ľade nad HKM Zvolen 4:2. Zvolenčania prehrali v piatom stretnutí za sebou a stratili možnosť vyhrať základnú časť.

HK GROTTO Spišská Nová Ves - HC MV Transport Prešov 3:2 (0:0, 2:0, 1:2)

Góly: 23. Bortňák (Ulander, Rapáč), 31. Verbeek (Kerbashian), 52. Rapáč (Ordzovenský) - 43. Gerlach (Girduckis, Nauš), 48. Nauš (Gerlach, Girduckis)

Víťazný gól strelil v 52. minúte kapitán Branislav Rapáč, keď tečoval strelu Petra Ordzovenského. Hosťom k bodom nepomohli ani dva body (1+1) najlepšieho strelca a najproduktívnejšieho hráča súťaže Maxa Gerlacha. Spišiaci bodovali vo všetkých šiestich vzájomných zápasoch s Prešovom v prebiehajúcej sezóne, pričom zvíťazili v piatich.

HK Nitra - HKM Zvolen 4:2 (0:2, 3:0, 1:0)

Góly: 24. Vitaloš (Krivošík, Bajtek), 33. Lacka (Tvrdoň, Pupák), 36. Solenský (Leščenko, Gajdoš), 57. Sýkora - 5. Hecl (Langkow, Mudrák), 7. Hecl (Turnbull, Kubka)

Zvolenčania prehrali v piatom stretnutí za sebou a stratili možnosť vyhrať základnú časť. Hostia sa dostali rýchlo do dvojgólového vedenia zásluhou dvoch gólov Hecla. "Corgoni" však v prostrednej časti zlepšili hru a dokázali nepriaznivý stav otočiť gólmi Vitaloša, Lacku a Solenského. Na konečných 4:2 pečatil v 57. minúte Adam Sýkora.

HK Dukla Ingema Michalovce - MHk 32 Liptovský Mikuláš 1:2 (1:0, 0:1, 0:1)

Góly: 19. Zabusovs (Pereskokov, Suja) - 15. Mezovský (Uhrík), 55. Karsums (Ventelä, Mezovský)

Víťazný gól strelil lotyšský útočník Martins Karsums, ktorý skóroval prvýkrát od 4. januára. Pre Liptákov je to dôležité víťazstvo, po ktorom sa vrátili na predposledné 11. miesto tabuľky s trojbodovým náskokom na posledný Prešov. Do konca základnej časti odohrajú ešte dva zápasy, Prešov tri.

HC ´05 Banská Bystrica – HC Nové Zámky 2:4 (0:0, 1:1, 1:3)

Góly: 32. Cormier (Jendek), 47. Gašpar (Bíreš) – 37. Jackson (Lee, Loggins), 44. Jackson (Farley, T. Mikúš), 58. Loggins, 59. Johnson (Farley, T. Mikúš)

Hostia si tak po dvoch prehrách zapísali dôležitý triumf v boji o priamy postup do play-off. Domáci išli do vedenia po strele obrancu Cormiera z uhla, hostia v 37. minúte vyrovnali v presilovke, keď z dorážky uspel Jackson. V tretej časti Jackson pridal druhý gól, no Bystričania naň našli odpoveď Gašparom. Lenže v závere inkasovali kuriózny gól z hokejky Logginsa a vzápätí pridal poistku na 2:4 Johnson. "Barani" nevyužili sedem presiloviek, vyslali cez 50 striel, "býci" dvadsať.

HK Poprad - HC Košice 2:7 (0:4, 2:1, 0:2)

Góly: 29. Petráš (Kotvan, Bubela), 36. Bubela (Peresunko, Betker) – 6. Hovorka (Southorn, Šedivý), 6. Rogoň (Jääskeläinen), 10. Jääskeläinen (Slovák, Deyl), 17. Jääskeläinen, 24. Pollock (Parshin), 46. Havrila (Deyl), 50. Fejes (Hovorka, Rogoň)

Hostia zaznamenali piate víťazstvo za sebou a potvrdili 2. miesto v tabuľke. Košičania zdolali Poprad tretíkrát zo štyroch vzájomných duelov v sezóne. "Kamzíci" po prehre klesli na 7. priečku a na šiestu pozíciu, ktorá zaručuje priamy postup do štvrťfinále play off strácajú dva body.

HK Dukla Trenčín - HC Slovan Bratislava 3:6 (2:4, 0:0, 1:2)

Góly: 4. Thelin, 14. Pietroniro (Obdržálek, Nemčík), 42. Sojčík (Pietroniro) - 4. Minárik (Beňo), 6. Maier (Pecararo), 10. MacKenzie (Harris), 15. Harris (Pecararo), 54. Török (MacKenzie, Golian), 57. Török (Kallen, Petriska)

Diváci videli už do 15. minúty šesť gólov (2:4) a Slovanisti nádejný dvojgólový náskok už z rúk nepustili. Domáci útočník Peter Sojčík síce v tretej tretine znížil na 3:4, no Tomáš Török dvomi gólmi dokonal víťazstvo hostí. Úradujúci majster si víťazstvom upevnil pozíciu na čele tabuľky. Dve kolá pred koncom základnej časti má šesťbodový náskok pred Košicami, tie však odohrajú ešte tri zápasy. Trenčínu patrí priebežná 9. priečka.