Udalosti Tipos Extraligy: Liptáci sú poslední, Zvolen v kríze, 800. zápas Drgoňa

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Udalosti Tipos Extraligy: Liptáci sú poslední, Zvolen v kríze, 800. zápas Drgoňa

Adam Drgoň (vľavo) nastúpil na svoj 800. zápas v najvyššej súťaži.
Adam Drgoň (vľavo) nastúpil na svoj 800. zápas v najvyššej súťaži.Profimedia
Piatkové 41. kolo hokejovej Tipos Extraligy bolo veľmi zaujímavé. Slovan prehĺbil krízu Zvolena a zvýšil náskok na čele tabuľky. Druhé sú už Košice. Zmena nastala aj na spodku, kam po obrate Prešova proti Nitre klesol Liptovský Mikuláš.

MHK 32 Liptovský Mikuláš - HC ´05 Banská Bystrica 1:4

Hostia vyhrali štvrtý z posledných piatich stretnutí, poskočili naspäť na štvrté miesto tabuľky a už len veľmi málo im chýba k definitívnej účasti v prvej šestke. Kanaďan Branden Troock zaokrúhlil svoj počet bodov na štyridsať, strelil gól a pridal asistenciu. Dávid Šoltés prelomil šesťzápasové bodové suchoty, presný zásah strelil po ôsmich stretnutiach.

Kristoff Kontos zažil aspoň dvojbodový duel až šesťkrát z uplynulých ôsmich vystúpení. Výborne hral obranca Dominic Cormier, pridal aj druhú asistenciu. Brankár Filip Belányi vyhral štvrté z posledných piatich vystúpení, do ktorých nastúpil. "Barani" víťazstvom potvrdili svoju výbornú bilanciu na klziskách súperov. V 24 zápasoch dosiahli 16 víťazstiev a získali v nich celkovo 46 bodov - najviac zo všetkých tímov.

HC MV Transport Prešov - HK Nitra 2:1

Prešov v závere otočil skóre vďaka dvom gólom útočníka Alexandra Avcina a preskočil Liptovský Mikuláš, ktorý je tak na poslednom mieste tabuľky. Oba celky majú zhodne po 52 bodov, "koňare" odohrajú o zápas viac. Spomínaný ruský útočník strelil svoj deviaty a desiaty zásah, na oba mu asistoval Sean Giles a Max Gerlach.

Američan zaknihoval aspoň jeden bod sedemkrát po sebe a preskočil Branta Harrisa v pozícii najproduktívnejšieho hokejistu Tipos Extraligy (54 bodov). Na druhej strane nazbieral osem trestných minút Jake Elmer, doteraz ich mal rovnaký počet.

HK Poprad - HK Grotto Spiššká Nová Ves 5:3

Domáci obranca Adam Drgoň nastúpil na svoj jubilejný 800. zápas v najvyššej slovenskej súťaži, pričom Poprad vyhral prvý raz v ročníku tri razy v rade a preskočil Michalovce na šiestom mieste. Oba celky majú zhodný počet 69 bodov. Premiérovo po príchode sa trafil Rastislav Špirko. Výbornú formu má Tomáš Záborský, postaral sa o svoj siedmy gól z uplynulých ôsmich zápasov.

HKM Zvolen - HC Slovan Bratislava 0:2

Zvolen je v najhoršej forme od príchodu trénera Petra Oremusa, premiérovo prehral až štyrikrát v rade, pričom gól nestrelil už 123 minút a jednu sekundu. Klesol z druhej priečky na tretiu, má rovnaký počet 84 bodov ako Košice. Zvolenčania hrali od 16. minúty bez kapitána Mareka Viedenského, ktorý inkasoval zásah korčuľou do tváre.

Slovan ukončil krátku minisériu dvoch prehier, tri body získal prvý raz od 12. februára. Na čele tabuľky však má 90 bodov a šesťbodový náskok. Brankár Samuel Hlavaj udržal svoje prvé čisté konto. "Belasí" celkovo udržali nulu osemkrát.

HC Košice - HC Mikron Nové Zámky 4:0

Hokejisti HC Košice si zopakovali skóre 4:0 z utorňajšieho zápasu s Liptovským Mikulášom. Tentoraz presvedčivým výsledkom zdolali Nové Zámky. Zatiaľ čo v utorok vychytal čisté konto Dominik Riečický, tentoraz sa z druhého "shutoutu" v sezóne tešil Jaroslav Janus.

Prvým extraligovým hetrikom sa na výsledku podieľal útočník "oceliarov" Hunter Fejes, ktorý skóroval vo všetkých troch zápasoch od svojho príchodu do Košíc. Po nich má sedem kanadských bodov za päť gólov a dve asistencie. "Oceliari" zvíťazili v treťom zápase po sebe a dostali sa na priebežnú druhú priečku tabuľky o skóre pred HKM Zvolen. Novozámčania spadli zo siedmeho na ôsme miesto.

HK Dukla Trenčín - HK Dukla Ingema Michalovce

Duel sa uskutoční v utorok 28. februára. Dôvodom je vírusové ochorenie v michalovskom tíme, pre ktoré vedenie klubu požiadalo Ligovú radu o preloženie zápasu. Klub informoval o šestnástich hráčoch a dvoch tréneroch s príznakmi vírusového ochorenia.