Udalosti Tipos Extraligy: Kriška prekonal klubový rekord, Gerlach strelil 30. gól

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Udalosti Tipos Extraligy: Kriška prekonal klubový rekord, Gerlach strelil 30. gól

Michalovce sa prekvapivo tešili z výhry na ľade Slovana.
Michalovce sa prekvapivo tešili z výhry na ľade Slovana.TASR
V 37. kole hokejovej Tipos Extraligy zaujala výhra Michaloviec na ľade Slovana pri premiére nového trénerského štábu. Vo veľmi dobrej forme pokračuje Banská Bystrica, Prešov porazil Košice. Tým nepomohli ani debutujúce posily.

MHk 32 Liptovský Mikuláš - HK GROTTO Spišská Nová Ves 4:1

Domáci ukončili sériu piatich prehier a Spišiakov zdolali v treťom zo štyroch vzájomných duelov sezóny. Víťazný zásah pôvodne zaznamenal v 57. minúte Patrik Lušňák, ale nakoniec bol gól pripísaný Sebastiánovi Šmídovi. Spomínaný Lušňák má po troch súbojoch bilanciu 1+2. Dokopy vyslal už trinásť striel.

Útočník Martin Kriška nastúpil na 648. ligový zápas v drese Liptovského Mikuláša a prekonal doterajší rekord obrancu Petra Lištiaka. Oslávil to gólom a asistenciou. Jediný zásah hostí si v 22. minúte pripísal Martin Réway, skóroval v treťom súboji po sebe a po jedenástich stretnutiach má bilanciu štyri góly a sedem asistencií.

HKM Zvolen – HK Poprad 6:2

Zvolenčania si pripísali štvrtú výhru v rade. Poprad bodoval predtým v štyroch dueloch za sebou. Debut v drese domácich absolvoval útočník Carter Turnbull, ktorý prišiel počas reprezentačnej prestávky z ECHL, aby zvýšil ofenzívnu silu tímu. Dvojgólový Chris Langkow zažil svoj deviaty aspoň dvojbodový zápas v sezóne. Presadil sa v štvrtom stretnutí po sebe.

Brankár Adam Trenčan asistoval na predposledný gól svojho tímu, bol to jeho druhý kanadský bod v sezóne. O jeden viac získal Pavel Kantor z Nových Zámkov, rovnako dva má aj Nikita Bespalov (Prešov). Popradský útočník Tomáš Záborský sa presadil tretí raz v rade.

HC MV Transport Prešov - HC Košice 5:2

Útočník domácich Max Gerlach nazbieral tri kanadské body (1+2) a ako prvý hráč dosiahol métu 30 gólov v prebiehajúcom extraligovom ročníku. Útočník hostí Patrik Lamper nastúpil na 500. zápas v slovenskej extralige. Hostia nastúpili už aj s nedávnymi akvizíciami Marekom Hovorkom a Alexom Bretonom. Prešovčania zdolali Košice druhýkrát v sezóne. Pre "oceliarov" to bola tretia prehra za sebou. Prešovčania doma naplno zabodovali prvýkrát od 4. decembra.

HK Nitra - HC ´05 Banská Bystrica 1:2

Banská Bystrica otočila zápas dvomi gólmi Brandena Troocka. V posledných piatich dueloch sa presadil šesťkrát, celkovo má na konte 24 gólov a s 34 bodmi je na čele bodovania "baranov". Sekunduje mu Kristoff Kontos. Ten asistoval na oba presné zásahy, pričom má len o bod menej. Šesť trestných minút získal obranca Markus Kojo, najviac v tejto sezóne. Nitra prehrala druhý z uplynulých troch stretnutí.

HC Slovan Bratislava - HK Dukla Ingema Michalovce 2:3

Vydarenú premiéru na striedačke Dukly absolvoval Peter Kudelka, ktorý minulý týždeň nahradil na poste trénera odvolaného Romana Stantiena. Obranca Zach Osburn bodoval v štyroch dueloch po sebe a z uplynulých siedmich má na konte osem bodov. Práve on rozhodol víťazným presným zásahom. Michalovce vyhrali po piatich prehrách, z desiatich súbojov uspeli len trikrát.

Domáci útočník Marcel Haščák ukončil šesťzápasové gólové suchoty. Najproduktívnejší hráč Tipos Extraligy Brant Harris nebodoval dvakrát v rade. V utorok odohral svoj jubilejný 150. zápas v najvyššej slovenskej súťaži, získal v nich 167 bodov (75+92). Slovan po prehre ostáva na prvom mieste tabuľky, ale má už len jednobodový náskok pred Zvolenom.