Ďalšia potupa pre Manchester United, od Crystal Palace dostal poriadnu facku

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ďalšia potupa pre Manchester United, od Crystal Palace dostal poriadnu facku

Crystal Palace spravilo s favoritom krátky proces.
Crystal Palace spravilo s favoritom krátky proces.Profimedia
Futbalisti Crystal Palace vyhrali v pondelkovej dohrávke 36. kola anglickej Premier League proti Manchestru United hladko 4:0 a to znamená, že s určitosťou neskončia horšie ako na štrnástom mieste. Red Devils sú v tabuľke na ôsmej priečke s dvojbodovou stratou na šiesty Newcastle.

Crystal Palace - Manchester United 4:0

Z pohľadu domácich to bola až príliš jednoznačná záležitosť a nebyť Onanu, tak by skóre mohlo byť ešte vyššie. Na druhej strane je ale potrebné poznamenať, že dvakrát dostal loptu do siete hosťujúci kapitán Casemiro, no jeho góly neplatili pre faul Hojlunda a ofsajd.

Crystal Palace poslal do vedenia Michael Olise, v druhom polčase sa presadil aj druhý raz a celkovo má na konte už deväť gólov, čím si vytvoril nový ligový rekord medzi seniormi. Pre zranenie pritom odohral iba 17. zápas a iba dvanásty raz nastúpil v základnej zostave.

Dve asistencie zaznamenal obranca Daniel Muñoz, od januárového príchodu z Genku mal doposiaľ na konte jednu. Vo výbornej forme hrá útočník Jean-Philippe Mateta, presadil sa piaty raz z ostatných štyroch duelov. Na konte má dvanásť ligových gólov a iba dva mu chýbajú, aby vyrovnal rekordnú sezónu z TOP 5 európskych líg.

Odkedy prišiel tréner Oliver Glasner, tak sa Francúz presadil v každom zo šiestich domácich duelov, dokopy v nich dal osem gólov. Niečo také pod jedným trénerom dokázal naposledy Alan Shearer v sezóne 1996/97, keď Newcastle viedol Kevin Keegan. 

Spomínaný rakúsky tréner domácich viedol orlov sledoval, ako jeho tím nedovolil súperovi zakončiť medzi tri tyče v prvom polčase už štvrtý raz zo šiestich domácich duelov. Manchester United prvýkrát vystrelil na bránu až v 51. minúte. Čisté konto vonku neudržal v roku 2024 ešte ani raz.

Zároveň sa prvý raz stalo, aby od Crystal Palace inkasoval štyri góly a na jeho pôde tri alebo viac. Red Devils prvý raz v histórii prehrali počas jednej ligovej sezóny päť stretnutí v Londýne. Vo všetkých súťažiach tohto ročníka inkasovali už 81 gólov, naposledy sa im to stalo v sezóne 1976/77.

Casemiro znova nastúpil na pozícii stopéra, ale súperi ho predbliblovali dvakrát, čo je rovnaký počet ako má Virgil van Dijk za posledných 2998 odohraných minút. Hosťom chýbal Bruno Fernandes, čo sa určite podpísalo pod ofenzívne trápenie. 

Manchester United zaznamenal najvyššiu prehru od marca 2023, keď nestačil na Liverpool (0:7) a premiérovo nestačil na Crystal Palace v oboch dueloch počas jedného ročníka Premier League.