Ancelotti po šiestom postupe do finále LM: Je to niečo magické, nedá sa to vysvetliť

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ancelotti po šiestom postupe do finále LM: Je to niečo magické, nedá sa to vysvetliť

Ancelotti si zahrá o "ušatý pohár" už po šiesty raz.
Ancelotti si zahrá o "ušatý pohár" už po šiesty raz.Profimedia
Taliansky kouč Carlo Ancelotti (64) postúpil šiestykrát do finále Ligy majstrov, čím vylepšil vlastný trénerský rekord. S Realom Madrid ho čaká tretí finálový zápas po triumfoch v rokoch 2014 a 2022. Dvakrát doviedol k víťazstvu v súťaži AC Miláno v období 2003 a 2007, medzitým v roku 2005 s ním vo finále neuspel.

Ancelotti novinárom po stredajšom víťazstve Realu nad Bayernom Mníchov povedal: "Stalo sa to opäť. Podarilo sa to už toľkokrát, že sa to teraz nedá vysvetliť."

Skúsený Talian po zápase pokračoval v rozplývaní slovami: "Vyšlo to zase vďaka fanúšikom, ktorí nás ženú. Vďaka štadiónu, ktorý pomáha, vďaka fantastickej atmosfére a hráčom, ktorí nikdy neprestanú veriť, že to zvládnu. Je to niečo magické, nie je pre to žiadne vysvetlenie."

Šiestou finálovou účasťou odskočil v tomto smere na čele poradia ďalším trénerským legendám. Pep Guardiola, Alex Ferguson, Miguel Muňoz a Marcello Lippi boli so svojimi tímami vo finále štyrikrát. So štyrmi celkovými prvenstvami je Ancelotti tiež rekordmanom súťaže medzi trénermi.

Real po remíze 2:2 z Bavorska v odvete prehrával 0:1, ale striedajúci Joselu strelil v závere zápasu dva góly a poslal 14-násobného víťaza elitnej európskej súťaže do ďalšieho finále.

"Je to hráč, ktorý nám v tejto sezóne veľmi pomohol, aj keď toho toľko neodohral. Dokonalo odráža to, čo v tomto tíme je. Sú tu hráči, ktorí majú veľký prínos a (ak nehrajú) nestrácajú sebavedomie a presvedčenie, že majú čo ponúknuť," vysvetlil Ancelotti.

Dvakrát po sebe zostúpil, finále LM sledoval ako divák. Teraz tam Joselu poslal Real Madrid.