Slovenky spoznali oponenta na finálovom turnaji PBJK, Gombos na Sardínii obdržal kanára

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovenky spoznali oponenta na finálovom turnaji PBJK, Gombos na Sardínii obdržal kanára

Slovenské tenistky narazia na Američanky.
Slovenské tenistky narazia na Američanky.TASR / Flashscore
Tenisová sezóna sa už naplno rozbehla a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 30. apríla?

21:40 - Madison Keysová pri siedmich z posledných ôsmich štartoch na turnaji 1000 v Madride vypadla v prvom kole a jej predchádzajúcim maximom bolo osemfinále. Američanka však v tohtoročnom štvrťfinále zdolala Ons Džabúrovú 0:6, 7:5, 6:1 napriek tomu, že prehrala úvodných osem gemov, čím ukončila 10-zápasovú neporaziteľnosť Tunisanky na tomto podujatí. O finále si zahrá proti svetovej jednotke Ige Swiatekovej.

20:54 - Casper Ruud pricestoval do Madridu po svojom finálovom vystúpení na Masters v Monte Carle a po zisku svojho najväčšieho titulu na päťstovke v Barcelone, ale na španielskej tisícke vypadol už v osemfinále. Najlepší nórsky tenista prekvapujúco nestačil 4:6, 5:7 na Félixa Augera-Aliassimeho, ktorý je už viac ako rok v kríze, ale na turnaji chytil veľmi dobrú formu. Kanaďan bude o svoje druhé tohtoročné semifinále bojovať proti nasadenej jednotke Jannikovi Sinnerovi.

19:50 - Carlos Alcaraz sa v osemfinále turnaja Masters v Madride vyhol totálnemu kolapsu. V repríze minuloročného finále šampión posledných dvoch ročníkov stratil náskok setu a brejku a pri vlastnom podaní zahodil aj sériu troch mečbalov, kým zdolal Jana-Lennarda Struffa 6:3, 6:7, 7:6. 

Zostrih stretnutia Alcaraz - Struff.
Flashscore

19:43 - Taliansky tenista Jannik Sinner postúpil do štvrťfinále dvojhry na turnaji ATP Masters 1000 v Madride. Najvyššie nasadený hráč zdolal v osemfinále šestnástku "pavúka" Karena Chačanova z Ruska 5:7, 6:3, 6:3.

Zostrih stretnutia Chačanov - Sinner.
Flashscore
Rozhovor so Sinnerom.
Flashscore

16:00 - Poľská tenistka Iga Swiateková sa stala prvou semifinalistkou dvojhry na turnaji WTA v Madride. Svetová jednotka zdolala vo štvrťfinále nasadenú jedenástku Beatriz Haddadovú Maiovú z Brazílie v troch setoch 4:6, 6:0, 6:2. Jej súperkou v boji o finále bude víťazka duelu medzi Američankou Madison Keysovou a Tunisankou Ons Džabúrovou.

15:54 - Alexander Zverev pri svojom siedmom štarte na turnaji Masters v Madride postúpil do osemfinále, no rovnako ako vlani sa do ďalšej fázy nedostal. Dvojnásobný šampión prekvapujúco podľahol 3:6, 4:6 trápiacemu sa Franciscovi Cerúndolovi a pokračuje v nevydarenej príprave na French Open. O svoje druhé semifinále na prestížnej tisícke si Argentínčan zahrá s Taylorom Fritzom.

14:08 - Taylor Fritz vlani na Masters v Madride prehral tesne v osemfinále, tento rok však v rovnakej fáze turnaja zdolal svetovú deviatku Huberta Hurkacza 7:6, 6:4. Američan si tak vylepšil svoje maximum na španielskej tisícke a na ceste do štvrťfinále nestratil ani set. Jeho ďalším súperom bude Francisco Cerúndolo alebo dvojnásobný šampión Alexander Zverev.

13:44 - Žreb rozhodol o ceste k trofeji. Slovenky čaká na finálovom turnaji PBJK náročná prekážka.

12:57 - Daniil Medvedev musel v úvodných dvoch zápasoch na tohtoročnom Masters v Madride siahnuť po obrate, avšak v osemfinále mu stačili dva sety. Úradujúci šampión antukovej "tisícky" v Ríme porazil 7:6, 6:4 Alexandera Bublika a prvýkrát na Mutua Madrid Open postúpil do štvrťfinále, čím skompletizoval štvrťfinálové účasti na všetkých deviatich podnikoch Masters a Grand Slamoch. V ďalšom kole sa stretne s Rafaelom Nadalom alebo Jiřím Lehečkom.

12:28 - Norbert Gombos sa na Sardínii príliš dlho nezdržal. Na antuke v tamojšom meste Santa Margherita di Pula prehral hneď prvý zápas turnaja, v ktorom bol nad jeho sily Juan Bautista Otegui. Argentínsky tenista vyhral po 73 minútach pomerom 6:2 a 6:0.

12:21 - Andrej Rubľov dorazil do Madridu so sériou štyroch porážok, napriek tomu dostane šancu vylepšiť svoje maximum v Caja Mágica. V osemfinále zdolal 6:2, 6:4 Tallona Griekspoora, ani v treťom zápase na turnaji nestratil set a o svoje prvé semifinále sa po dvoch mesiacoch bude usilovať proti minuloročnému finalistovi Janovi-Lennardovi Struffovi alebo šampiónovi posledných dvoch ročníkov Carlosovi Alcarazovi.

10:15 - V londýnskom sídle Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF) sa bude žrebovať finálový turnaj Billie Jean King Cupu, ktorého sa zúčastnia aj slovenské tenistky. Záverečné podujatie sa uskutoční 12. až 20. novembra na štadióne La Cartuja v Seville. Po prvý raz sa bude hrať vo forme vyraďovacích bojov, ktoré nahradia skupinovú fázu. Začiatok žrebovania je na programe od 13:00 SEČ.

00:36 - Aryna Sabalenková v Madride pokorila aj svoju tretiu súperku v troch setoch. V osemfinále zdolala 4:6, 6:4, 6:3 pätnásť zápasov neporazenú Američanku Danielle Collinsovú, s ktorou vyhrala aj piaty vzájomný súboj. Prvýkrát od obhájenia triumfu na Australian Open vyhrala Bieloruska tri zápasy po sebe. Vo štvrťfinále sa šampiónka z rokov 2021 a 2023 stretne znovu po roku s ruskou tínedžerkou Mirrou Andrejevovou.