Aby hráči mysleli na Anglicko. Southgate sa pred MS sústredí na psychiku

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Aby hráči mysleli na Anglicko. Southgate sa pred MS sústredí na psychiku

Aby hráči mysleli na Anglicko. Southgate sa pred MS sústredí na psychiku
Aby hráči mysleli na Anglicko. Southgate sa pred MS sústredí na psychikuProfimedia
Manažér Anglicka Gareth Southgate (52) vyzval svojich hráčov, aby pred majstrovstvami sveta utlmili vonkajšie podnety a sústredili sa na príležitosť stať sa najlepším tímom v histórii krajiny v prípade celkového triumfu v Katare.

Southgateov tím sa dostal do semifinále majstrovstiev sveta 2018 a do finále minuloročných majstrovstiev Európy. Anglicko nedokázalo vyhrať žiadnu veľkú trofej od roku 1966, keď na domácej pôde zdvihlo nad hlavu pohár pre majstrov sveta.

Anglicko začne svoju púť na šampionáte 21. novembra proti Iránu. V skupine B sa stretne aj s USA a Walesom.

"S hráčmi sa chceme porozprávať o nadšení z toho, že ideme na majstrovstvá sveta. Chápeme, že je potrebné komentovať veci mimo ihriska, ktoré tento turnaj sprevádzajú. Chceme ale, aby hráči cítili nadšenie, ktoré majú od detstva. Chceme ho podnecovať," vysvetlil Southgate.

"Chceme, aby z hektického klubového programu zmenili myslenie a zamerali sa na Anglicko. Chceme sa rozprávať o tom, že nech už sa počas nasledujúcich štyroch týždňov stane čokoľvek, bude to druhé najlepšie obdobie pre anglický futbal. My z neho ale môžeme urobiť najlepšie štyri týždne v histórii."

Majstrovstvá poskytnú hráčom šancu presadiť sa v medzinárodnom futbale. Medzi tými, ktorí chcú preraziť na najväčšej futbalovej scéne, je aj záložník Borussie Dortmund Jude Bellingham.

Southgate nešetril chválou na adresu 19-ročného stredopoliara. Vyzdvihol aj to, že ukazuje schopnosti, ktoré presahujú jeho vek.

"Je zrelý v tom, ako pracuje, ako trénuje, ako hovorí. Neustále súťaží. To je asi vec, ktorú na ňom milujeme viac než čokoľvek iné."

"Všetko má občas svoju hranicu. Nepochybne prídu momenty, že ju prekročí. Je to veľmi zaujímavý hráč a jeden z tých, ktorí už v mladom veku získali veľké skúsenosti," zhodnotil tréner Anglicka.