Zranenie zrušilo Real Madrid. Brazília berie Pedra, nomináciu oslávil žiadosťou o ruku

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Zranenie zrušilo Real Madrid. Brazília berie Pedra, nomináciu oslávil žiadosťou o ruku
Aktualizované
Pedro (vľavo) sa chce takto tešiť aj na MS v Katare.
Pedro (vľavo) sa chce takto tešiť aj na MS v Katare.Profimedia
Do konečnej 26-člennej nominácie Brazílie na MS v Katare sa dostal aj útočník Pedro (25). V Európe nie príliš známy hráč bude mať šancu predviesť svoje umenie na najvyššom fóre.

Pondelok 7. novembra si zapamätá navždy. Keď tréner Tite čítal v priamom prenose zoznam hráčov na svetový šampionát, sedel doma s celou svojou rodinou a veril, že zaznie aj jeho meno. Stalo sa a nasledovala obrovská vlna radosti i šťastia.

Následne pokľakol pred svojou priateľku a požiadal ju o ruku. Fernanda Nogueira súhlasila. Jednoducho úžasný deň a vôbec ho vtedy nemuselo trápiť ani to, koľko priestoru na ihrisku dostane cez Neymara, Viníciusa, Raphinhu, Gabriela Jesusa...

Pedro je hráčom brazílskeho Flamenga, s ktorým sa len niekoľko dní dozadu, ako najlepší strelec súťaže, tešil z triumfu v Copa Libertadores. Do tohto mužstva prišiel v roku 2020. Ako desaťročný v ňom začínal s futbalom.

O štyri roky neskôr ho klub vylúčil. Na seniorskej úrovni debutoval za Fluminense. Mladíka sledovali popredné svetové veľkokluby.

Na spadnutie bol prestup do Realu Madrid. V lete roku 2018 dostal prvú pozvánku do národného tímu Brazílie a zároveň rokoval s kráľovským veľkoklubom. Oba sny sa rozplynuli pre zranenie krížneho väzu. Náslene sa hovorilo o jeho presune do francúzskeho Bordeaux. Záujem mal takisto mexický Monterrey.

Nakoniec na začiatku ročníka 2019/20 za jedenásť miliónov eur prestúpil Pedro do Fiorentiny. Tento ťah sa ukázal ako veľmi zlý. Nastúpil len štyrikrát a po polroku smeroval na hosťovanie do Flamenga, ktoré ho neskôr kúpilo natrvalo a teraz v ňom prežíva rodák z Ria de Janeira životné mesiace.

Ak dostane šancu v Katare a chytí sa jej, určite bude pútať záujem európskych klubov. Síce nie je najmladší, no potenciál má obrovský. Jeho progres spomalilo zranenie. V septembri strelil proti Tunisku premiérový gól za národný tím Brazílie. Z ďalších by sa rád tešil na svetovom šampionáte.