Africký rekordér Kamerun vyzve Švajčiarsko, špeciálny duel pre Embola

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Africký rekordér Kamerun vyzve Švajčiarsko, špeciálny duel pre Embola

Hráč Monaka proti rodnej krajine.
Hráč Monaka proti rodnej krajine.Profimedia
O miestenku z nabitého "Géčka" zabojujú aj tímy Švajčiarska a Kamerunu, ktoré otvoria zápasové dianie skupiny. Ich vzájomný duel je na programe vo štvrtok o 11:00 SEČ v meste Al Wakrah.

Švajčiari postúpili už na piaty svetový šampionát za sebou, medzi najlepšiu šestnástku sa prebojovali na predošlých dvoch v Brazílii i Rusku. Na vlaňajších ME postúpili do štvrťfinále. Pre neistý zdravotný stav Yanna Sommera zobral kouč Murat Yakin do Kataru až štyroch brankárov.

Špeciálny zápas čaká najmä na švajčiarskeho útočníka Breela Embola, ktorý sa narodil v Kamerune a do svojej novej domoviny sa presťahoval ako šesťročný.

"Samozrejme, pre mňa i moju rodinu je nezvyčajné, keď je súperom Kamerun. Sú to však MS, každý zápas je dôležitý a snažím sa tým príliš nezaoberať. Je kľúčové turnaj dobre odštartovať," vyhlásil hráč AS Monako pre švajčiarske médiá.

Kamerun je historicky najúspešnejšia africká krajina v počte účastí na MS, v Katare sa medzi elitou predstaví ôsmykrát. Spoliehať sa bude najmä na útočníka Erica Maxima Choupo-Motinga z mníchovského Bayernu a stredopoliara Franka Zamba Anguissu z SSC Neapol.

Kamerunčania zažiarili na MS 1990 v Taliansku postupom do štvrťfinále, odvtedy sa však ani raz nedostali zo skupiny. "Máme dobrý tím a veríme, že môžeme prekvapiť. Nebojíme sa nikoho, ani Brazílie," vyhlásil pred turnajom kapitán "neskrotných levov" Vincent Aboubakar.

Štvrtok, 24. novembra 11:00 (SEČ)

MS, skupina G - 1. kolo:

Predpokladané zostavy:

Švajčiarsko: Sommer (Kobel) - Rodriguez, Akanji, Elvedi, Widmer - Xhaka, Freuler - Shaqiri, Sow, Vargas - Embolo

Kamerun: Onana - Tolo, Castelletto, Nkoulou, Fai - Toko Ekambi, Hongla, Anguissa, Mbeumo - Aboubakar, Choupo-Moting