Ak nerobíte správne rozhodnutia, väčšinou trpíte. Xavi je skrz výhru nespokojný

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ak nerobíte správne rozhodnutia, väčšinou trpíte. Xavi je skrz výhru nespokojný

Robert Lewandowski (vľavo) v rozhovore s Frenkiem de Jongom.
Robert Lewandowski (vľavo) v rozhovore s Frenkiem de Jongom.Profimedia
Futbalisti FC Barcelona natiahli víťaznú sériu a po víkende zvýšili svoj náskok na čele najvyššej španielskej súťaže pred druhým Realom Madrid na 11 bodov. Po triumfe 1:0 na ihrisku Villarrealu nebol tréner Xavi Hernández úplne spokojný s výkonom svojich zverencov a skritizoval nevýraznú ofenzívu tímu.

Hostia dali zo štyroch striel na bránu jeden gól. V 18. minúte bol na konci vydarenej kombinácie Pedri, ktorý sa presadil v šestnástke po priťuknutí od Roberta Lewandowského.

"Videl som veľa akcií, ktoré sme nedotiahli do konca. Chýbala nám finálna prihrávka, správne rozhodnutia v útoku. Ak vám toto chýba, potom väčšinou trpíte až do záveru. Mali sme viac šancí ako súper. Dosť na to, aby sme strelili viac gólov. Tímu sa v koncovke nedarí. No odniesli sme si dôležité tri body, ktoré nám pomôžu," zhodnotil duel Xavi.

Villarreal - Barcelona 0:1

Kým ofenzíva viazne, obrana Barcelony stojí na pevných nohách. V 21 tohtosezónnych ligových vystúpeniach si 16-krát udržala čisté konto. Proti Villarrealu predviedol viacero dobrých obranných zákrokov Ronald Araújo, uruguajský stopér zblokoval niekoľko zakončení protivníka.

Štatistiky zo súboja medzi Villarrealom a Barcelonou.
Štatistiky zo súboja medzi Villarrealom a Barcelonou.Flashscore

"Pravdou je, že pracujeme veľmi tvrdo v defenzíve. Zlepšili sme sa v nej v porovnaní s minulou sezónou, v ktorej sme inkasovali mnoho gólov a často sme si nedokázali udržať čistý štít. Vzadu hráme zodpovedne, stredopoliari nenechávajú veľa voľných priestorov a súpera dobre napádajú aj naši útočníci. A toto je ovocie našej práce," povedal Araújo pre Movistar.

Barcelona vyhrala jedenásty z uplynulých 12 ligových zápasov, sériu víťazstiev vo všetkých súťažiach natiahla na osem stretnutí. Upevnila si vedúce postavenie v neúplnej tabuľke, v ktorej má na druhý Real už 11-bodový náskok. Obhajca titulu pre povinnosti na MS klubov odohrá duel 21. ligového kola až v stredu, keď doma privíta Elche. Villarreal po tretej prehre za sebou zostal na ôsmom mieste.

"Keď sa vám nedarí, musíte tvrdo pracovať. Som si istý, že sa čoskoro pozviechame, sme silný kolektív. Som presvedčený, že zabojujeme v lige o vyššie priečky," citovala agentúra AFP obrancu "žltej ponorky" Juana Foytha.