Ako to vyzeralo na jeseň? Márna prihrávková hra Bazileja i úderka Čakvetadze - Čavrič

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ako to vyzeralo na jeseň? Márna prihrávková hra Bazileja i úderka Čakvetadze - Čavrič

Aleksandar Čavrič (Slovan) sa raduje po strelení tretieho gólu počas súboja medzi ŠK Slovan Bratislava - FC Bazilej.
Aleksandar Čavrič (Slovan) sa raduje po strelení tretieho gólu počas súboja medzi ŠK Slovan Bratislava - FC Bazilej.TASR
Pred prvým stretnutím osemfinále Európskej konferenčnej ligy medzi FC Bazilej a ŠK Slovan Bratislava sme sa pozreli na to, ako vyzerali vzájomné súboje oboch tímov v rámci základnej skupiny H. Belasí sa mohli oprieť predovšetkým o Giorgiho Čakvetadzeho (23) s tromi asistenciami a dvojgólového Aleksandara Čavriča (28). Zásah do čierneho a penaltu v domácej odvete vybojoval Juraj Kucka (36).

6. október 2022: Bazilej - Slovan 0:2

Úspešné prihrávky: 497:245.

Od úvodu sa hral bojovný futbal, ale gólových príležitostí bolo minimum. Dominovali pozorné defenzívy. Tímy si dávali pozor na chyby a hra sa dlho odvíjala najmä medzi šestnástkami. Slovanisti postupne zvýšili aktivitu. Obranu domácich sa snažili prekvapiť centrami aj kombináciou. Brankár Chovan čelil prvej priamej strele na bránku v 33. minúte a s pokusom Malesa nemal problémy.

Hosťom vyšiel záver prvého dejstva. V 36. minúte Čakvetadze krížnym centrom našiel nepokrytého Pauscheka, ktorý zblízka hlavičkou prekonal brankára Hitza - 0:1. V 43. minúte sa k sľubnej strele dostal domáci Augustin, ale jeho strelu do stredu bránky si Chovan postrážil. Čakvetadze mal výrazný podiel aj na druhom góle hostí, keď v nadstavenom čase prvého polčasu v prečíslení vymyslel prihrávku na Čavriča, ktorý si v šestnástke zasekol obrancu a prestrelil Hitza - 0:2.

Bazilej v októbri doma dominoval, ale gól nestrelil.
Bazilej v októbri doma dominoval, ale gól nestrelil.Flashscore

Tréner Bazileja vystriedal do druhého polčasu štyroch hráčov, ale obraz hry to príliš nezmenilo. Domáci sa častejšie pokúšali o streľbu, viackrát sa dostali aj k strelám z väčšej vzdialenosti, no Slovanisti zblokovali viaceré ich pokusy. V 64. minúte sa do sľubnej šance dostal Čavrič. V ostrom uhle nezakončil presne. Krátko na to hlavičkou neuspel ani De Marco.

V hre Bazileja absentoval moment prekvapenia a organizovaná obrana hostí im veľa nedovolila. Znížiť mohol Adams, ale na jeho hlavičku po rohovom kope pohotovo zareagoval brankár Chovan.

13. október 2022: Slovan - Bazilej 3:3

Držanie lopty: 55 % : 45 %.

K prvej strele sa dostali na konci ôsmej minúty domáci - Lovat našiel dlhou prihrávkou do behu Čavriča, no ten napálil loptu z uhla len do brankára Salviho. Už o chvíľu zasahoval pri menej nebezpečnom centri Chovan. Jeho náprotivok mal opäť prácu v 25. minúte - pred bránu centroval Pauschek, no Kuckova hlavička neskončila v sieti.

Vzápätí sa pískalo v pokutovom území Slovana za faul Abenu na Finka a z penalty nezaváhal Males - 0:1. O chvíľu musel zakročiť Chovan, strelu Finka vyrazil na roh. Strelec prvého gólu Males striedal v 43. minúte po zrážke s Lovatom a krátko na to pohrozil spoza šestnástky výstavnou strelou Čakvetadze. Gruzínsky stredopoliar centroval v nadstavenom čase z rovnakej pozície na Kucku, ktorému spracovanie síce nevyšlo, no v šestnástke ho fauloval Millar. Weiss z bieleho bodu nezaváhal - 1:1.

Základné zostavy októbrovej odvety na Tehelnom poli.
Základné zostavy októbrovej odvety na Tehelnom poli.Flashscore

Po polčase vybojoval ten istý hráč roh, rozohrával Čakvetadze a jeho center umiestnil hlavičkou k pravej žrdi Kucka - 2:1. Už o štyri minúty prekonal Salviho aj Čavrič, ktorého pred bránu vysunul Barseghjan a srbský útočník poslal loptu do siete lobom - 3:1. Hostia následne pritlačili, pri niekoľkých rohových kopoch aj priamom kope, no blysla sa obrana i Chovan.

Tréner hostí Frei reagoval trojitým striedaním. Úspešne. Po minúte na ihrisku znížil na 2:3 Diouf - skóroval z blízkosti na druhý pokus. O sedem minút sa presadil ďalší striedajúci, gól si pripísal Zeqiri - 3:3. Sviežich hráčov poslal na ihrisko aj domáci kormidelník Weiss a aj keď párkrát pohrozili, víťazný gól sa im streliť nepodarilo.

Prehľad zápasu FC Bazilej - ŠK Slovan Bratislava