Bazilej vyradil Trabzonspor, Dnipro v Košiciach ukončilo svoju púť Konferenčnou ligou

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Bazilej vyradil Trabzonspor, Dnipro v Košiciach ukončilo svoju púť Konferenčnou ligou
Aktualizované
Šťastný Diop (v strede) zariadil postup Šerifu Tiraspoľ.
Šťastný Diop (v strede) zariadil postup Šerifu Tiraspoľ.Profimedia
Futbalisti Lazia Rím postúpili do osemfinále Európskej konferenčnej ligy. Ako favorit vyradili rumunskú Kluž. Ďalej sa po obrate dostal aj moldavský Šerif Tiraspoľ. Bazilej dvomi gólmi vyradil Trabzonspor a Fiorentina nedopustila obrovské prekvapenie.

KAA Gent - FK Karabach 1:0 pp (1:0, 0:0), 5:3 v rozstrele z 11 m

Gól: 74. Gift

/prvý zápas 0:1, postúpil KAA Gent/

V Belgicku poslal na začiatku záverečnej pätnásťminútovky do predĺženia domáci Gift. Súboj nakoniec dospel až k penaltám, v ktorom zlyhal hosťujúci Benzia, vďaka čomu Gent postupuje do ďalšej fázy.

CFR Kluž - Lazio Rím 0:0

ČK: 77. Muhar (Kluž)

/prvý zápas 0:1, postupuje Lazio/

Lazio sa v dvojzápase ako jasný favorit až prekvapivo trápil. Po tesnej výhre na domácej pôde sa mu v Kluži nedarilo rozhodnúť kvôli zahodeným šanciam. Po chybe v rozohrávke navyše málo chýbalo, aby inkasovalo. V druhom polčase trestuhodne zahodil na dvakrát obrovskú možnosť pred Scuffetom osamotený Vecino.

Dnipro-1 - AEK Larnaka 0:0

/prvý zápas 0:1, postupuje Larnaka/

Ukrajinský tím hráva svoje pohárové domáce zápasy v Košiciach, kde sa predstavil aj proti Larnake v snahe zvrátiť jednogólovú stratu, čo sa nepodarilo. Diváci v metropole východu nevideli žiadny gól. Celkovo prinieslo stretnutie málo šancí, jednu veľkú mal Peglow, opečiatkoval žrď.

Partizan Belehrad - Šerif Tiraspoľ 1:3 (1:2)

Góly: 13. Menig - 45+1., 47. Diop, 22. Badolo (pen.)

/prvý zápas 1:0, postupuje Šerif/

Moldavský Šerif síce na domácej pôde prehral, a tak Partizan šiel domov s výhodou, ale nestačilo ani to, že Mening už v úvode otvoril skóre. Srbský tím prišiel o dvojgólový náskok. Najskôr Badolo, bývalý hráč slovenského Pohronia, premenil penaltu a následne sa hrdinom stal mladý záložník Mouhamed Diop. Jeho góly do a zo šatne znamenali postup. V oboch prípadoch sa trafil strelami z hranice šestnástky. Prvú poslal krásne do rohu, druhú po trávniku k žrdi.

RSC Anderlecht - Ludogorec Razgrad 2:1 pp (1:0, 0:0) - 3:0 na pen.

Góly: 13. Russo (vl.), 68. Verschaeren - 71. Thiago, ČK: 97. Piotrowski (Razgrad)

/prvý zápas 0:1, postupuje Anderlecht/

Anderlechtu sa doma podarilo zmazať manko. Už v trinástej minúte si strelil vlastný gól Russo a po zmene strán sa presadil aj záložník Verschaeren, no radosť netrvala dlho. Rovnako ako v prvom stretnutí, tak aj teraz udrel Igor Thiago. Duel sa dostal do predĺženia, v ňom videl červenú kartu hosťujúci Piotrowski, a nakoniec až do penaltového rozstrelu. Ten bol veľmi rýchly, nakoľko všetci prví traja strelci Razgradu zaváhali, zatiaľ čo tí domáci sa nepomýlili.

FC Bazilej - Trabzonspor 2:0 (1:0)

Góly: 13. Amdouni, 76. Zeqiri

/prvý zápas 0:1, postupuje Bazilej/

Na švajčiarskej pôde to bola dráma od začiatku do úplného konca. Amdouni otvoril skóre, následne Bakasetas nevyrovnal, pretože zahodil pokutový kop. Trabzonspor mal kopať aj druhú penaltu, hlavný arbiter ju po konzultácii s VAR odvolal. Vyrovnal Denswil, lenže znova zasiahla technológia a odhalila ofsajd. Hosťujúci Bozok hlavičkou trafil žrď, potrestal to druhým zásahom Bazileja útočník Zeqiri. V nadstavenom čase ešte brankár Hitz zlikvidoval obrovskú možnosť spomínaného Bozoka.

KKS Lech Poznaň - FK Bodo/Glimt 1:0 (0:0)

Góly: 63. Ishak

/prvý zápas 0:0, postupuje Poznaň/

Dvojzápas s minimálnym počtom šancí zvládol lepšie poľský tím. O jediný zásah počas 180 minút sa postaral Ishak. Z postupu sa tak tešia aj Slováci Dominik Holec a Ľubomír Šatka. Ani jeden do hry nezasiahol.

ACF Fiorentina - Sporting Braga 3:2 (1:2)

Góly: 37. Mandragora, 58. Saponara, 83. Cabral - 17. Castro, 34. Djalo

/prvý zápas 4:0, postupuje Fiorentina/

Hostia síce vstupovali s prakticky neriešiteľným štvorgólovým mankom, no v 34. minúte vyhrávali 2:0 a možno cítili, že by sa mohli pokúsiť o zázrak. Fiorentina ale zapla, napravila svoje chyby a strelila tri góly. Pri všetkých asistoval Bonaventura.

Žreb osemfinále EKL sa uskutoční v piatok o 13:00 v Nyone. Prvé zápasy tejto fázy sú na programe 9. marca, odvety o týždeň neskôr. V osudí bude figurovať medzi nasadenou osmičkou mužstiev aj úradujúci slovenský šampión ŠK Slovan Bratislava, ktorý vyhral H-skupinu.