Spomienky na Vlhovú. Shiffrinová v Cortine d'Ampezzo nepríjemne spadla, skončila v nemocnici

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Spomienky na Vlhovú. Shiffrinová v Cortine d'Ampezzo nepríjemne spadla, skončila v nemocnici
Aktualizované
Shiffrinová nebude na preteky spomínať v najlepšom.
Shiffrinová nebude na preteky spomínať v najlepšom.Profimedia
Rakúska lyžiarka Stephanie Venierová (30) triumfovala v piatkovom zjazde Svetového pohára v Cortine d'Ampezzo a dosiahla druhé víťazstvo v kariére. Preteky na zjazdovke Olympia Delle Tofane poznačili pády viacerých lyžiarok. Američanka a líderka celkového poradia Mikaela Shiffrinová (28) skončila v ochrannej bariére a mala problémy s ľavou nohou, ktorú nemohla zaťažiť. Fanúšikom sa tak pred očami premietali udalosti z Jasnej, kde sa vážne zranila Petra Vlhová (28).

Venierová zvíťazila s náskokom 39 stotín sekundy pred Švajčiarkou Larou Gutovou Behramiovou. Na spoločnom treťom mieste skončili domáca Sofia Goggiová, ďalšia Rakúšanka Christina Agerová a aj Kanaďanka Valerie Grenierová (všetky +0,71 s). V dejisku ZOH 2026 sa zjazdárky predstavili za jasného a slnečného počasia. 

Prvé lyžiarky zvládli nástrahy trate až po štart Shiffrinovej. Tá mala číslo osem, po skoku pred prvým medzičasom stratila rovnováhu a skončila v sieti. Po páde vo veľkej rýchlosti sa dokázala postaviť, ale mala problémy s ľavou nohou. Na pomoc jej prišli zdravotníci a po približne 20-minútovej pauze vyrazila na trať Gutová Behramiová.

"Mikaelu Shiffrinovú previezli na kliniku v Cortine a vyšetrujú ju pre zranenie ľavej nohy. Prvotná analýza ukazuje, že predný krížny väz v kolene sa zdá byť neporušený. Ďalšie podrobnosti prinesieme," uviedol Shiffrinovej tím vo vyhlásení.

Po páde americkej hviezdy bolo vidieť nad traťou aj záchranný vrtuľník. Shiffrinová po ošetrení vstala a odkrívala zo svahu za pomoci lekárov. Agentúra AP nevedela potvrdiť, či si situácia vyžiadala transport vrtuľníkom.

Nedokončila ani domáca Federica Brignonenová, spadla o niečo ďalej ako Shiffrinová a tiež skončila v ochrannej sieti. Okamžite sa však postavila a ukázala, že je v poriadku. Hneď po nej vyštartovala Corinne Suterová a presne v mieste, kde spadla Američanka, skončila aj ona. Olympijská víťazka aj majsterka sveta v zjazde mala pravdepodobne problém s ľavým kolenom.

Za uplynulé dva týždne utrpela nepríjemný pád hneď pätica celkových víťazov SP. Okrem Shiffrinovej a Brignoneovej spadla na domácich pretekoch v Jasnej aj Petra Vlhová, ktorej ukončilo sezónu roztrhnutie predného krížneho väzu v pravom kolene. Sezóna sa predčasne skončila aj Francúzovi Alexisovi Pinturaultovi a Aleksandrovi Aamodtovi Kildemu, ktorý je partnerom Shiffrinovej.

Výsledky piatkového zjazdu SP žien v Cortine d'Ampezzo:

1. Stephanie Venierová (Rak.) 1:33,06 min.

2. Lara Gutová-Behramiová (Švaj.) +0,39 s

3. Sofia Goggiová (Tal.)

Celkové poradie SP (po 23 z 43 pretekov):

1. Mikaela Shiffrinová (USA) (USA) 1209 b.

2. Gutová-Behramiová 869

3. Petra VLHOVÁ (SR) 802

Poradie v zjazde (4 z 10):

1. Goggiová 290, 

2. Venierová 216

3. Gutová-Behramiová