Vlhová má pretrhnutý predný skrížený väz, podstúpi operačný zákrok

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Vlhová má pretrhnutý predný skrížený väz, podstúpi operačný zákrok
Aktualizované
Vlhová si čoskoro ľahne pod nôž.
Vlhová si čoskoro ľahne pod nôž.TASR
Slovenská lyžiarka Petra Vlhová (28) si počas obrovského slalomu Svetového pohára v Jasnej roztrhla predný skrížený väz v kolene a čaká ju operácia. Spolu so svojím tímom sa rozhodla pre konziliárne vyšetrenie vo Švajčiarsku s tímom doktora Oliviera Siegrista z Hospital du Valais. Operačnému zákroku sa podrobí v čase, keď to opuch kolena umožní. Na pondelňajšom brífingu o tom informoval jej tréner Mauro Pini.

Vlhová spadla v úvodnom kole sobotňajšieho "obráku" v domácom stredisku. Na pomoc jej prišli záchranári, zranenú ju museli zviesť na záchranných saniach a následne transportovali vrtuľníkom do nemocnice. Prvé vyšetrenia absolvovala v Ružomberku a v nedeľu odcestovala k odborníkovi do Švajčiarska, kde sa aj podrobí operácii. Podľa Piniho je do istej miery poškodený aj meniskus a trochu natiahnutý mediálny kolaterálny väz. Za približný termín návratu označil september.

"Proces rehabilitácie sa už včera začal. Boli sme vo Švajčiarsku za špičkovým expertom v tejto problematike. Dostali sme všetky potrebné informácie, Petra bola spokojná a vie, čo ju čaká. Momentálne je doma a relaxuje," uviedol Pini. 

Pini na tlačovej konferencii prezradil detaily o stave Vlhovej.
Pini na tlačovej konferencii prezradil detaily o stave Vlhovej.TASR

Švajčiarsky tréner prezradil, že operácia by mala prebehnúť už čoskoro: "Zákrok sa uskutoční, keď bude Petra pripravená, očakávam, že do dvoch týždňov. Momentálne je doma, na tvári má úsmev, je stotožnená s tým, čo ju v najbližších týždňoch a mesiacoch čaká."

Čo sa týka návratu slovenskej lyžiarky, nechcel nič predpovedať: "Veríme, že od mája sa zapojíme do prípravy a v septembri by mohla byť Petra opäť na svahu. Samozrejme, záleží aj na tom, ako zareaguje Petrin organizmus, ale verím, že sa vráti ešte silnejšia. Určite nebudeme na nič tlačiť, vrátiť sa o jeden alebo o dva týždne skôr nemá zmysel," informoval verejnosť.

Novinky ohľadom svojej zverenky berie skôr pozitívne, zranenie mohlo byť podľa neho aj horšie. "Cítim sa skôr pozitívne, mohlo to byť horšie a väčšie. Nie sme v zlej situácii. Takéto zranenia sú pomerne jasné a nemajú vážne dôsledky," dodal Pini. 

Vlhová prežila v Jasnej chvíle hrôzy.
Vlhová prežila v Jasnej chvíle hrôzy.TASR