Vlhová s najrýchlejšou jazdou v 1. kole slalomu vo Flachau, Shiffrinová tesne za ňou

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Vlhová s najrýchlejšou jazdou v 1. kole slalomu vo Flachau, Shiffrinová tesne za ňou

Aktualizované
Vlhová si do druhého kola vezie minimálny náskok na svoju najväčšiu súperku.
Vlhová si do druhého kola vezie minimálny náskok na svoju najväčšiu súperku.Profimedia
Slovenská lyžiarka Petra Vlhová (28) sa usadila na čele poradia po 1. kole utorňajšieho nočného slalomu Svetového pohára. V rakúskom Flachau viedla v utorok o sedem stotín sekundy pred obhajkyňou veľkého i malého glóbusu Američankou Mikaelou Shiffrinovou (28). Tretia bola Anna Swennová-Larssonová (32) zo Švédska (+0,52 s). Menej ako sekundu strácala už len jej krajanka Sara Hectorová (31) s mankom 92 stotín.

Vlhová štartovala ako obhajkyňa víťazstva na prestížnom podujatí pod umelým osvetlením. Minulý rok triumfovala so šestkou a rovnaké číslo si vyžrebovala aj tentoraz. V prvej časti jej dlhšie trvalo, kým chytila rytmus, ale mala takmer totožný čas ako Shiffrinová.

Na ďalších medzičasoch ťažila z ľadového povrchu, ktorý je optimálny pre Vlhovej agresívny štýl a mala náskok 16 stotín. V záverečnej pasáži však bola o niečo pomalšia ako jej najväčšia rivalka a v cieli mala len minimálny náskok, čo sľubovalo veľký boj v druhom kole.

"Môj pocit nebol zlý, ale boli tam drobné chyby, kde som stratila niekoľko stotín. Snažila som sa ísť naplno, pretože trať bola ľahká. Trocha mi robil problém sneh, no nakoniec je z toho prvé miesto. Teším sa, že prvé kolo dopadlo dobre. V druhom to bude boj," uviedla Vlhová v rozhovore pre RTVS.

Američanka predviedla dynamickú jazdu od prvého oblúku bez výraznejších chýb a v cieli mala k dobru priepastných 1,19 sekundy pred dovtedajšou líderkou Lenou Dürrovou. Nemku predbehli aj ďalšie štyri pretekárky, najlepšou z nich bola Swennová-Larssonová s vydarenou prvou časťou slalomu, ale v druhej uberala na agresivite a preto činí jej strata na Vlhovú až viac ako polsekundu.

Z prvej sedmičky nedokončili pre špicar ďalšia Američanka Paula Moltzanová aj Chorvátka Leona Popovičová. Nedarilo sa ani domácim pretekárkam, Katharina Huberová a Katharina Gallhuberová rovnako neprišli do cieľa. Najlepšou z Rakúšaniek bola Katharina Liensbergerová na 5. priečke, no s viac ako sekundovou stratou. Druhé kolo bolo na programe o 20:45.