Koleno ešte nie je pripravené na takú záťaž. Shiffrinová vynechá preteky v Soldeu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Koleno ešte nie je pripravené na takú záťaž. Shiffrinová vynechá preteky v Soldeu
Shiffrinová presný dátum návratu na svahy nepozná.
Shiffrinová presný dátum návratu na svahy nepozná.TASR
Americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová (28) vynechá víkendové podujatie Svetového pohára v Soldeu v Andorre. Líderka celkového poradia SP sa stále úplne nezotavila zo zranenia kolena po páde, ktorý utrpela pred dvoma týždňami v zjazde v Cortine d'Ampezzo.

"Cítim sa každý deň lepšie, ale nechcem nič uponáhľať," uviedla päťnásobná celková víťazka prestížneho seriálu s tým, že jej koleno ešte nie je pripravené na súťažnú záťaž. V Soldeu bude v sobotu na programe obrovský slalom a v nedeľu slalom, pripomenula agentúra DPA.

V štartovej listine bude chýbať aj slovenská lyžiarka Petra Vlhová, pre ktorú sa po zranení na domácom svahu v Jasnej a operácii kolena vo Švajčiarsku sezóna predčasne skončila. "Je toho priveľa," reagovala Shiffrinová na vysoký počet zranení medzi elitnými lyžiarmi a dotkla sa aj náročného kalendára, ktorý musia absolvovať.

"Som presvedčená, že únava v tomto bode sezóny hrá svoju úlohu v zraneniach, ktoré sme v uplynulej dobe videli, vrátane toho môjho. Úplne súhlasím s tými, ktorí žiadajú, aby sme sa lepšie pozreli na nároky na vrcholových športovcov."

Američanka má na čele SP náskok 95 bodov pred Larou Gutovou-Behramiovou zo Švajčiarska. Pre svoj návrat na svahy nemá zatiaľ stanovený žiadny termín. "Je pre mňa naozaj dôležité, aby som postupovala správne. A aby som si bola istá, keď sa budem môcť vrátiť k pretekaniu, že to dokážem naplno a bezpečne," uzavrela Shiffrinová.