Ancelotti vyzdvihol výkon Viníciusa. Klopp hľadal pozitíva, uvedomuje si veľké chyby

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ancelotti vyzdvihol výkon Viníciusa. Klopp hľadal pozitíva, uvedomuje si veľké chyby

Na snímke tréner Realu Madrid Carlo Ancelotti.
Na snímke tréner Realu Madrid Carlo Ancelotti.TASR
Real Madrid predviedol na Anfielde neuveriteľný comeback. Síce prehrával 0:2, ale do odvety odchádza s výhrou 5:2, o ktorej rozhodol piatimi gólmi po sebe.

Taliansky tréner Carlo Ancelotti vychválil prínos krídelníka Viníciusa, ktorý bol vyhlásený najlepším hráčom stretnutia. "Bol brilantný. V súčasnom futbale je najrozhodujúcejší hráč. Nikto iný nemá takú kontinuitu a vplyv na hru. Nikdy nepoľavuje a vždy ide naplno do každej situácie. Verím, že bude takto pokračovať naďalej," tešil sa lodivod Realu.

Brazílčan je v tejto sezóne Ligy majstrov futbalistom s najvyšším počtom striel (28) a aj samotných pokusov na bránu (15). Okrem toho je v rámci piatich najlepších líg najfaulovanejším mužom (82). Síce má len 22 rokov, no už teraz mu v "milionárskej súťaži" patrí druhé miesto medzi strelcami proti Liverpoolu. Iba gól stráca na Karima Benzemu (6). 

Ancelotti vyzdvihol spôsob, akým sa jeho mužstvo oklepalo za nepriaznivého stavu 0:2. "Ideo o historickú výhru. Hlavne preto, kde sme hrali a ako sa stretnutie začalo. Prehrávali sme, ale nevzdali sme sa, udržali nastavenie a nepanikárili. Otočili sme nesmierne náročné stretnutie," tešil sa Talian.

"Je to pre nás dôležitý večer. Ukázali sme charakter a strelili nesmierne potrebné góly. Znova chceme vyhrať titul v Lige majstrov," jasne konštatoval Karim Benzema pre Movistar Plus. "Pred odvetou sa nachádzame v dobrej pozícii. Napriek tomu vie byť futbal zradný. Doma to musíme ukončiť," doplnil.

Slová v pozitívnom zmysle ťažko hľadal aj obranca Antonio Rüdiger. "Je to doslova šialené. Niečo takéto som ešte nezažil. Som veľmi rád, že som stál na správnej strane," vyjadril sa Nemec.

V Liverpoole vládlo obrovské rozčarovanie. "Všetko bolo jasné, ale spravili sme chyby pri všetkých góloch. V našej situácii sa musíme pozerať na pozitívne veci a tým je prvý polčas. Okrem dvoch inkasovaných zásahov sme hrali asi najlepšie v sezóne," tvrdí tréner Jürgen Klopp.

"Hlavne pri prvom góle sme zaváhali, mali sme to vyriešiť lepšie. Vinícius je svetový hráč, no mohli sme tú situáciu zastaviť. V polčase sme boli pozitívne naladení, lenže inkasovali sme. Bol to pre nás hrozný gól a úplne zmenil vývoj. Stratili sme momentum a už ho nezískali naspäť," uvedomuje si kouč Liverpoolu.

"Strácali sme lopty v dôležitých momentoch a to Real Madrid vďaka svojim skvelým protiútokom dokázal využiť. Povedal som hráčom, že výsledok je opozitom toho, čo sme chceli dosiahnuť, ale musíme sa z toho poučiť. Máme čo zlepšovať. Hlavne bránenie pri treťom a prvom inkasovanom zásahu. Nie je však prípustné, aby tento duel zamával sebadôverou hráčov," dodal Klopp.

"Sme nesmierne frustrovaní výsledkom. Miešajú sa vo mne pocity. Veľkú časť prvého polčasu sme odohrali veľmi dobre, no nedokázali sme na to nadviazať po zmene strán. Spravili sme až príliš veľa chýb. Real nás za to zakaždým potrestal," vyjadril sa kapitán Jordan Henderson pre BT Sport.

Liverpool vôbec prvýkrát v histórii Ligy majstrov inkasoval na Anfielde až päť zásahov. Real sa stal prvým tímom, ktorý otočil z 0:2 na trojgólový rozdiel. Klopp zažil vo svojej kariére iba štvrtý duel, keď inkasoval päťkrát. Benzema skóroval premiérovo v aktuálnom ročníku Ligy majstrov a vyrovnal rekord Lionela Messiho, obaja sa presadili v osemnástich rôznych ročníkoch tejto súťaže.