Andorrský zjazd ovládla Štuhecová, Vlhová bude musieť bojovať o umiestnenie

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Andorrský zjazd ovládla Štuhecová, Vlhová bude musieť bojovať o umiestnenie
V Andorre sa tešila slovinská lyžiarka.
V Andorre sa tešila slovinská lyžiarka. TASR
Slovinka Ilka Štuhecová (32) vyhrala v stredu finálový zjazd Svetového pohára v andorrskom Soldeu. Jedenásty triumf v pretekoch seriálu a druhý v sezóne slávila so značným náskokom 51 stotín sekundy pred Taliankou Sofiou Goggiovou (30), tretia bola Švajčiarka Lara Gutová-Behramiová (31).

Goggiová mala už pred finále istý štvrtý malý sezónny glóbus za kráľovskú alpskú disciplínu. Tak ako v mužskom finále neuspela ani v nasledujúcom ženskom nedávna majsterka sveta. Jasmine Fluryová podobne ako jej krajan Marco Odermatt bodovala na konci redukovanej pätnástky a ani jeden z nich nikdy netriumfoval v zjazde SP.

Vo finálovej súťaži absentovali dve vedúce pretekárky SP, ale kým suverénna Američanka Mikaela Shiffrinová už mala istý piaty veľký glóbus, Slovenka Petra Vlhová bojuje v Soldeu o obhajobu druhého miesta.

Pred víkendovým rozuzlením a pred štvrtkovým super-G jej prvú a dôraznú výzvu poslali obe prenasledovateľky, v zjazde tretia Gutová-Behramiová i štvrtá Talianka Federica Brignoneová. Švajčiarka predstihla Slovenku o 42 bodov, Brignoneová stráca na Vlhovú už len 36 bodov.