Argentína je v súboji s Austráliou topfavoritom, Leckie chce šokovať svet

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Argentína je v súboji s Austráliou topfavoritom, Leckie chce šokovať svet

Argentína je v súboji s Austráliou topfavoritom, Leckie chce šokovať svet
Argentína je v súboji s Austráliou topfavoritom, Leckie chce šokovať svetProfimedia
V druhom súboji osemfinálovej fázy MS v Katare sa Argentíne na čele s Lionelom Messim postaví do cesty ambiciózny výber Austrálie.

Na šokujúcu prehru so Saudskou Arábiou zareagoval juhoamerický šampión zhodnými víťazstvami 2:0 nad Mexikom a Poľskom, čo znamenalo prvenstvo v C-skupine. Kolaps v otváracom dueli i ďalšie zaváhania gigantov sú však pre "Albicelestes" varovaním.

"Turnaj je veľmi vyrovnaný a každý môže prekvapiť každého," tvrdí argentínsky líder Lionel Messi, ktorý stojí pred míľnikom tisícich súťažných zápasov v kariére a šampionát v Katare je jeho poslednou šancou vybojovať titul majstra sveta. "Po prehre so Saudmi sme sa vrátili k tomu, čo sme chceli na MS predviesť a to je dobré znamenie pred zápasmi o všetko," uviedol.

Po zmenách v zostave si v argentínskom strede poľa vypýtali miesto v základe Alexis Mac Allister, Enzo Fernández i Rodrigo De Paul, v útoku naposledy pomohol gólom Julián Álvarez. Kouč Lionel Scaloni neplánuje skladbu tímu meniť, hoci menšie problémy so stehenným svalom hlásil pred osemfinále Ángel Di María.

"Každý z hráčov v kádri má kvalitu, je pripravený a môže kedykoľvek naskočiť," reagoval lodivod. "Verím, že už sme si najhoršiu chvíľu na šampionáte vybrali v prvom zápase. Aj v ňom sme viedli a iba milimetre nás potom delili od ďalších gólov pri ofsajdových verdiktoch. To sa vo futbale niekedy stane, ale my sme sa pozbierali a teraz veríme, že pôjdeme ďaleko."

Argentína nechce dopustiť scenár z predchádzajúcich MS v Rusku, keď v osemfinále vypadla po prehre 3:4 s Francúzskom.

Austrálčania sa medzi šestnástku najlepších na MS dostali druhýkrát v histórii. Premiérovo sa to "Socceroos" podarilo v roku 2006 v Nemecku, vtedy ich v osemfinále vyradilo Taliansko gólom Fracesca Tottiho z penalty v 95. minúte.

"Nikto, naozaj nikto nečaká, že by sme mohli s Argentínou vyhrať. Tak sa pokúsme šokovať svet," vyzval krídelník Mathew Leckie, ktorého gól rozhodol o triumfe nad Dánskom v rozhodujúcom dueli skupinovej fázy. 

Zápas medzi Argentínou a Austráliou je na programe na štadióne Ahmada bin Aliho v Al Rajáne v sobotu o 20:00, rozhodovať ho budú arbitri z Poľska na čele s hlavným Szymonom Marciniakom.

Argentína - Austrália