Messi pôsobí na ihrisku ako Alberto Tomba na svahu, hovorí Michniewicz

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Messi pôsobí na ihrisku ako Alberto Tomba na svahu, hovorí Michniewicz
Messi pôsobí na ihrisku ako Alberto Tomba na svahu, hovorí Michniewicz
Messi pôsobí na ihrisku ako Alberto Tomba na svahu, hovorí MichniewiczProfimedia
Stretnutie medzi Poľskom a Argentínou bude súbojom dvoch tímov, nie útočníkov Roberta Lewandowského (34) a Lionela Messiho (35), povedal v utorok pred rozhodujúcim duelom skupiny C tréner Poľska Czeslaw Michniewicz (52).

Poľsko má na čele tabuľky štyri body a v prípade výhry alebo remízy postúpi. Vyradila by ho prehra spojená s víťazstvom Saudskej Arábie proti Mexiku.

Tabuľka skupiny C.
Tabuľka skupiny C.Flashscore

Postúpiť môžu oba celky 

"Od vyžrebovania skupín čakal celý svet na tento súboj," povedal Michniewicz na tlačovej konferencii. "Ide o zápas medzi Poľskom a Argentínou, nie medzi Lewandowskim a Messim. Nie je to tenis, kde budú hrať jeden proti jednému a všetci počkajú, kto naservíruje eso či krásny lob. Tak ako Robert, aj Messi potrebuje svojich spoluhráčov," zdôraznil 52-ročný lodivod poľského výberu.

Argentína má s Poľskom pozitívnu bilanciu, keď z jedenástich vzájomných stretnutí šesťkrát uspela. Ostatný duel, ktorý sa odohral v roku 2011, vyhrali Poliaci 2:1.

"Tento zápas nie je priateľský. Bude to súboj dvoch tímov, ktoré ešte môžu postúpiť," doplnil Michniewicz. Aby sa jeho slová naplnili, musia zastaviť jedného zo svetových velikánov.

Messi? Alberto Tomba na svahu

"Ako zastaviť Lionela Messiho? To je skvelá otázka," žartoval hlavný lodivod. "Myslím, že si nad tým láme hlavu celý svet už dobrých 18 rokov. Nezístíme to dovtedy, kým bude hrať," prehlásil Michniewicz.

Poľský tréner prirovnal argentínskeho ofenzívneho hráča k bývalému olympijskému víťazovi v alpskom lyžovaní. "S kolegami sme sa na porade rozprávali, že Messi pôsobí na ihrisku ako Alberto Tomba na svahu." 

"Dokáže sa každému vyhnúť ako Tomba, takže musím nastaviť tyče. Znamená to, že musím rozmiestniť našich hráčov tak, aby mu jeho jazdu stažili. Jeden hráč by Messiho nezastavil, je potrebné, aby sme to urobili ako tím. Sme na to pripravení," dodal.

Lionel Messi proti Mexiku.
Lionel Messi proti Mexiku.Opta by Stats Perform

Poľsko sa nebude spoliehať iba na defenzívu

Michniewicz následne povedal, že jeho tím nepristúpi k stretnutiu s jednou stratégiou. "Nemáme iba jeden prístup. Nemôžeme byť len defenzívne zameraní, musíme pracovať aj v ofenzíve. Pristupovať k takémuto súboju s nádejou na remízu by nás pripravilo o body, pretože vždy môže súper skórovať," upozornil.

Ostrieľaný tréner ocenil skúsenosti, ktoré jeho hráči čoskoro získajú. "Som naozaj šťastný. Sám som bol v Barcelone viackrát, aby som videl futbal na tej najvyššej úrovni, aby som videl Messiho," priznal novinárom.

Na záver sebavedomo prehlásil, že všetci by mali byť nadšení, že si môžu zahrať proti Argentíne. "Budeme rešpektovať akýkoľvek výsledok, ale urobíme všetko pre to, aby sme vyhrali, pretože na to máme. Nikto sa nemusí cítiť pod stresom či tlakom. Hrať na majstrovstvách sveta s Argentínou je česť nielen pre hráčov, ale aj trénerov," uzavrel Czeslaw Michniewicz.