Austrália zvládla najdôležitejší duel a po výhre s Dánskom je v osemfinále

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Austrália zvládla najdôležitejší duel a po výhre s Dánskom je v osemfinále

Aktualizované
Austrália zvládla najdôležitejší duel a po výhre s Dánskom je v osemfinále
Austrália zvládla najdôležitejší duel a po výhre s Dánskom je v osemfináleProfimedia
Vo svojej histórii sa "Socceroos" radovali z postupu zo skupiny iba raz. V roku 2006 v Nemecku. O šestnásť rokov neskôr zvládli kľúčový súboj s Dánskom a po góle Leckieho oslavujú druhú účasť medzi šestnástimi najlepšími. Dáni končia v skupine poslední.

Austrália - Dánsko 1:0 (0:0)

Gól: 60. Leckie

Austrálčania nechceli nechať nič na náhodu a na konci tretej minúty sa postarali o prvý vzruch. Spoza šestnástky pálil McGree, no trafil brániaceho Skov Olsena. Na dlhší čas to ale bolo z ich strany všetko, pretože po úvodnom oťukaní sa Dáni čoraz viac odhodlávali k útokom.

Jeden z nich im takmer vyšiel na začiatku jedenástej minúty. Po centri Kristensena sa do zakončenia dostal vo vnútri pokutového územia Jensen, ale aj jeho pokus bol zblokovaný. Zakrátko to Jensen skúšal ešte raz, tentoraz pálil z uhla sám k ľavej žrdi, kde bol brankár Ryan pripravený a vyrážal na roh.

Futbalisti Dánska sa dostávali do viacerých pološancí. V jednej takej sa ocitol v devätnástej minúte po individuálnom prieniku zľava Maehleho až dovnútra boxu. Jeho prudkú prihrávku odvrátil, aj so šťastím, pred Braithwaiteom nohami Ryan.

Nasledujúce minút priniesli tlak Dánov, ktorým chýbala lepšia finálna fáza. Z viacerých náznakov Ryana neohrozili. Na druhej strane, Austrália sa dostala k strele až v závere prvého dejstva. V 41. minúte pálil po zemi spoza šestnástky Duke. Jeho strela nebola nijako nebezpečná, takže Schmeichela neprekvapila.

Na polčasovú prestávku obaja schádzali za bezgólového stavu. O niečo aktívnejší boli dánski hráči, no bezúspešne. Za takéhoto stavu postupoval medzi šestnásť najlepších austrálsky celok.

Priebeh súboja.
Priebeh súboja.Opta by Stats Perform

Aj po zmene strán sa k prvej streleckej možnosti prepracovali ako prví futbalisti Austrálie. Mooy pálil zvnútra nepresne. Obraz hry sa z prvého dejstva nezmenil. Ako takú prevahu malo vyššiu Dánsko, ale pokračovalo v streleckej nemohúcnosti.

V 60. minúte tvrdo pykali. Rýchly protiútok Austrálie, ktorý potiahol Leckie, pohral sa s Maehlem a umiestnenou strelou k ľavej žrdi nedal Schmeichelovi žiadnu šancu 1:0.

Dáni sa dostali pod tlak. Kombinácie im začali viaznuť. Kopili chyby, a len zriedka sa dostávali do pokutového územia k bráne Ryana. Austrálska defenzíva pracovala organizovane a svojho súpera k ničomu nepúšťala.

Až v 88. minúte prišlo zakončenie z kopačky Baha, ktorý mieril mimo priestor troch žrdí. Čas bol pre Dánov neúprosný. Potrebovali dva góly na postup. Tie neprišli, a tak po záverečnom hvizde vypuklad obrovská eufória na lavičke Austrálie, ktorá sa zabezpečila historicky druhý postup zo skupiny.