Azarenková zvrátila zlý vstup a zahrá si osemfinále, Sakkariová skončila

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Azarenková zvrátila zlý vstup a zahrá si osemfinále, Sakkariová skončila

Aktualizované
Azarenková zvrátila zlý vstup a zahrá si osemfinále, Sakkariová skončila
Azarenková zvrátila zlý vstup a zahrá si osemfinále, Sakkariová skončilaProfimedia
Victoria Azarenková (33) postúpila v piatok už do osemfinále Australian Open. So svojou americkou súperkou Madison Keysovou (27) si poradila v troch setoch. Naopak, šieste nasadená Sakkariová (27) nestačila na Ču Lin (28).

Victoria Azarenková (Biel.-24) - Madison Keysová (USA-10) 1:6, 6:2, 6:1

Bieloruske nevyšiel úvodný set, no v ďalších dvoch dominovala a stretnutie zvládla. Keysová urobila až 39 nevynútených chýb, ktoré ju stáli lepší výsledok. Nasadená turnajová desiatka tak na Azarenkovú nestačila ani vo štvrtom vzájomnom meraní síl. Dvojnásobná šampiónka z Melbourne si o štvrťfinále zahrá po druhý raz za ostatných sedem rokov.

"Od začiatku začala páliť zo všetkých strán. Mala som pocit, že sa príliš ponáhľam. Nedokázala som sa dostať do rytmu. Bojovala som o každý bod a chcela otočiť nepriaznivý vývoj, čo aj zabralo. Nefungovalo mi ani podanie. Musela som zmeniť pohyb po kurte a pridať na tempe. Jednoducho dostať do rúk dynamiku. Madison išla do všetkého naplno. Nebolo to jednoduché. Až následne som začala rozumnejšie podávať a využívať druhé loptičky," uviedla v pozápasovom rozhovore Azarenková. 

Američanka pricestovala do Austrálie vo forme. Na United Cupe neprehrala. Jej séria víťazných duelov sa skončila na čísle sedem. Minuloročné semifinále, v ktorom nestačila na Ash Bartyovú, neobháji. Tridsaťtriročná tenistka z Bieloruska dosiahla 45. výhru v Melbourne Parku. 

Sakkariová - Ču Lin 6:7(3), 6:1, 4:6

Čínska tenistka sa v osemfinále stretne s Bieloruskou Victoriou Azarenkovou. Pre 87. hráčku sveta ide prakticky o kariérny skalp, keďže zdolala turnajovú šestku Sakkariovú. Proti tenistke z TOP 10 sa jej podarilo vyhrať na siedmy pokus. V pozápasovom rozhovore na kurte sa od radosti rozplakala. 

"Nedokážem ani opísať, čo prežívam. Chcem sa poďakovať svojmu tímu, ktorý ma poháňa každý deň a robí zo mňa lepšiu hráčku. Bez nich by som tu určite nebola. Samozrejme, ďakujem každému, kto si našiel cestu do arény a podporil ma. Veľa to pre mňa znamená. Nikdy neviete, čo sa môže stať. Verím sebe, neustále tvrdo pracujem, aby som mohla dosahovať výsledky na najvyššej úrovni."