Swiateková či Keysová nezaváhali, postúpila i Rybakinová

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Swiateková či Keysová nezaváhali, postúpila i Rybakinová
Poľska Iga Swiateková vkročila do Australian Open správnou nohou.
Poľska Iga Swiateková vkročila do Australian Open správnou nohou. Profimedia
Poľská tenistka Iga Swiateková (21) postúpila do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open. Úspešne pri prvej skúške obstála Madison Keysová (27), ale tiež Jelena Rybakinová (23).

Iga Swiateková (Poľ.-1) - Jule Niemeierová (Nem.) 6:2, 7:5

V úvodnom kole ako nasadená jednotka zdolala Nemku Jule Niemeierovú. V druhom dejstve otočila trojnásobná grandslamová šampiónka z 2:4. Poľka vylepšila bilanciu z prvých kôl na Grand Slame (15:1).

"Vedela som, že Jule skvele servuje a po prvom podaní dokáže dostať súperku pod tlak. Musela som byť maximnálne koncentrovaná na každú loptičku. Som rada, že som to zvládla v dvoch setoch, lebo prvé kolá na grandslamoch bývajú zradné," uviedla v pozápasovom rozhovore Swiateková, ktorú v stredu čaká Camila Osoriová. Kolumbíjčanka vyradila Udvardyovú 6:4, 6:1.

Jelena Rybakinová (Kaz.-22) - Elisabetta Cocciarettová (Tal.) 7:5, 6:3

Wimbledonská víťazska sa ocitla mimo centrum pozornosti, keď svoj zápas odohrala na kurte č. 13. Orgány ATP a WTA odobrali Wimbledonu body do rebríčka po tom, ako sa jeho organizátori rozhodli zakázať účasť ruským a bieloruským hráčom v súvislosti s inváziou na Ukrajinu. Rybakinová tak po úspešnom finále s Džabúrovou prišla o 2 000 bodov. Z 25. miesta sa nedostala do prvej desiatky, čo by jej zabezpečilo začať na jednom z hlavných kurtov. 

"Je mi úplne jedno, kde budem hrať. Chcem iba vyhrať. Nezáleží, na ktorom kurte. Som rada, že tu môžem byť. Dúfam, že sa mi bude dariť aj naďalej. Rada by som si každým zápasom dodala sebavedomie," uviedla 22. nasadená tenistka po úspešnom dueli s Taliankou Cocciarettovou.

Madison Keysová (USA-10) - Anna Blinkovová (Rus.) 6:4, 3:6, 6:2

Obe súperky sa streli prvýkrát od French Open 2019, kde Keysová, podobne ako v pondelok v Melbourne, zdolala svoju súperku z Ruska v troch setoch. Nasadená desiatka sa v ďalšom kole predstaví proti Číňanke Wangovej

Jil Teichmannová (Švajč.-32) - Harriet Dartová (V. Brit.) 7:5, 6:1

Kompletné výsledky žien na Australian Open