Barca má na čele opäť osembodový náskok, Griezmann spasiteľom Atlética

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Barca má na čele opäť osembodový náskok, Griezmann spasiteľom Atlética
Aktualizované
Ferran Torres a Robert Lewandowski. Prvý menovaný vymyslel víťazný gól, druhý tri body poistil.
Ferran Torres a Robert Lewandowski. Prvý menovaný vymyslel víťazný gól, druhý tri body poistil.Profimedia
V poradí 22. kolo španielskej La Ligy pokračovalo v nedeľu štyrmi meraniami síl. Atléti doma natiahli sériu bez prehry na šesť duelov. Barcelona si vo večernom stretnutí prinavrátili osembodový náskok.

Elche CF - Espanyol Barcelona 0:1 (0:0)

Gól: 90+2. Darder, ČK po 2. ŽK: 81. Carmona (Elche CF)

Jediný gól padol síce až v nadstavenom čase, ale to, čo pozahadzovali ďalší aktéri, stojí snáď na román. Puado mieril vedľa tyče už vo štvrtej minúte, Braithwaite preveril brankára, za ktorého neskôr zasiahol na čiare Roco pri pokuse Suáreza. Nad brvno hlavičkoval Ponce, priestor troch žrdí netrafil ani z uhla. Predtým, ako Sergi Darder skóroval podľa pravidiel, strelil gól aj z ofsajdu. Badía zlikvidoval opätovne Puada, na opačnej strane neuspel ani Gumbau.

A potom prišla druhá žltá karta pre Carmonu, ktorý oslabil pod tlakom hrajúce Elche v 81. minúte. O desaťminútovku ďalej sa Espanyol predsa len presadil. Darder to zobral na seba, prešiel zhruba 20 metrov s loptou a z hranice šestnástky nechytateľne vypálil k pravej žrdi. 

Rayo Vallecano - FC Sevilla 1:1 (0:1)

Góly: 65. Lejeune – 29. Suso

Tretia minúta priniesla bleskový brejk domácich. Ako rýchlik sa okolo obrancu prehnal Camello, z uhla mieril iba do gólmana. Vallecano si prežilo okamih smoly pred polhodinou hry. Brániaci Santi Comesaña zrazil pokus Susa do protipohybu Búnúa a hostia viedli. 

Šancí bolo za celé meranie síl minimum. Vyrovnanie priniesol rohový kop a hlavička Floriana Lejeunea spred malého vápna. Výhru domácim nezabezpečilo zakončenie Palazóna. Pred večernými súbojmi šieste Rayo remizovalo druhýkrát a neprehralo štvrtý raz po sebe, pre dvanástu Sevillu to bola prvá deľba bodov v novom roku.

Atletico Madrid - Athletic Bilbao 1:0 (0:0)

Gól: 73. Griezmann

Premiérovo sa medzi tromi žrďami predstavil v bráne Bilbaa gólman Agirrezabala. V úvodnom dejstve sa blysol zoči-voči Carrascovi. Hostia odpovedali v samom závere, keď I. Williams našiel pred bránou nabiehajúceho Garcíu, ale ten v páde zakončoval zblízka trestuhodne nad brvno. Po zmene strán si zopakovali mikrosúboj Agirrezabala a Carrasco, s totožným výsledkom ako v prvej polhodine hry. Svojho náprotivka napodobnil na druhej strane Oblak, keď zlikvidoval gólovú príležitosť Nica Williamsa. A tak prišiel trest v podobe jediného zásahu stretnutia, o ktorý sa postaral v 73. minúte Griezmann. Ľavačkou po narážačke pálil zvnútra presne k ľavej žrdi. Zariadil tak šiesty duel bez prehry pre svoje Atlético. Francúzsky vicemajster sveta sa radoval zo siedmeho gólu v sezóne. Bilbao prehralo po dvoch víťazstvách v rade.

FC Barcelona - Cadiz CF 2:0 (2:0)

Góly: 42. Roberto, 45+1. Lewandowski

"Blaugranas" na tlak od svojho odvekého rivala z Madridu zareagovali najlepším možným spôsobom, keď si na Camp Nou poradili so sedemnástym Cádizom. O troch bodoch a prinavrátení osembodového náskoku rozhodli ešte v prvom dejstve. Najprv sa po individuálnej akcii Torresa a hlavičke Lewandowského presadil z dorážky Sergi Roberto. O tri minúty neskôr pálil z hranice pokutového územia pätnásty raz v ročníku po zemi presne Lewandowski. Loptu mu pripravil autor otváracieho gólu. Defenzíva Barcelony na čele s ter Stegenom si udržala sedemnáste čisté konto. Nemecky brankár inkasoval iba sedem gólov - najmenej v celej súťaži.

Tabuľka La Ligy.
Tabuľka La Ligy.Flashscore