Barcelona s vydretým víťazstvom, Xavi si pýta viac sebakritiky

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Barcelona s vydretým víťazstvom, Xavi si pýta viac sebakritiky

Víťazný gól strelil domáci futbalista Pedri.
Víťazný gól strelil domáci futbalista Pedri.Profimedia
Futbalisti FC Barcelona vedú tabuľku španielskej La Ligy aj po ôsmom kole. V nedeľu zdolali Celtu Vigo tesne 1:0 a predĺžili tak šnúru ligových stretnutí bez inkasovaného gólu na šesť. Hostia si pripísali štvrtú prehru v tomto ročníku.

Barcelona vyvinula v prvom polčase veľký tlak, Celtu držal brankár Agustin Marchesin. V 17. minúte ho prekonal Pedri, loptu poslal do siete po nevydarenom odkope Unaia Nuneza. Po prestávke mali navrch a niekoľko vyložených šancí hostia, do jednej strely sa obetavo hodil Gerard Pique, pri ďalšej sa blysol Marc-Andre ter Stegen.

V 69. minúte neuznal vyrovnávajúci gól Jörgena Strand Larsena systém VAR pre ofsajd a v nadstavenom čase ešte trafil žrď domácej brány Goncalo Paciencia.

"Zachránil nás dobrý výkon brankára, no musíme byť sebakritickí a zlepšiť sa. Tlak treba vyvíjať stále," uviedol k výkonu svojho tímu tréner domácich Xavi.

Najbližší program Kataláncov.
Najbližší program Kataláncov.Flashscore

"Barca" má za sebou v skupinovej fáze Ligy majstrov prehru 0:1 na pôde Interu Miláno, dôležitá domáca odveta ju čaká v stredu.

"Ak zopakujeme výkon z druhého polčasu, bude veľmi náročné poraziť Inter. Musíme udržať úroveň z toho prvého," dodal španielsky kormidelník.

Napriek nespokojnosti v predchádzajúcich dňoch má Barcelona v tejto sezóne najvyššej španielskej súťaže na konte len jeden inkasovaný gól a je bez prehry. Proti Celte hrala navyše bez viacerých hráčov. Zranení sú napríklad Ronald Araújo či Andreas Christensen s Memphisom Depayom. Hostia naopak nastúpili v plnej sile.

Celta Vigo mala blízko k zisku jedného bodu na pôde katalánskeho klubu, s ktorým remizovala v jesennej časti minulej sezóny doma 3:3. Obranu favorita na čele s Ter Stegenom sa jej nepodarilo prekonať.

"Mali sme skvelý druhý polčas, možno až so šiestimi šancami. Keď neskórujete na Camp Nou, prehráte, to je fakt. V závere už získavali čas aj pri vhadzovaniach," uviedol útočník hostí Iago Aspas, strelec piatich gólov v prebiehajúcom ročníku. Jeho tímu patrí v tabuľke jedenáste miesto a v domácej súťaži najbližšie privíta Real Sociedad. Barcelonu čaká po Lige majstrov El Clásico na Santiago Bernabeu s domácim Realom Madrid.