Militao rozhodol o výhre Realu Madrid, Barcelonu nasmeroval za tromi bodmi Pedri

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Militao rozhodol o výhre Realu Madrid, Barcelonu nasmeroval za tromi bodmi Pedri

Aktualizované
Pedri rozhodol o troch bodoch pre Barcelonu.
Pedri rozhodol o troch bodoch pre Barcelonu.Profimedia
V zápasoch 8. kola španielskej La Ligy zdolal Real Madrid na pôde súpera Getafe. Atlético Madrid uspelo s Gironou a FC Barcelona sa tešila proti Celte Vigo.

Osasuna - Valencia 1:2 (0:1)

Góly: 90+4. Brašanac - 28. Kluivert, 54. Diakhaby

ČK: 69. Garcia, 90.+6 Pena

Futbalisti Osasuny nebudú v dobrom spomínať na predohrávku. V zápase s Valenciou zahodili pokutový kop a inkasovali dve červené karty. Hostia otvorili skóre v 28. minúte zásluhou Kluiverta, po zmene strán Diakhaby zvýšil a Brašanac korigoval neskoro.

UD Almería - Rayo Vallecano 3:1 (3:0)

Góly: 9. Robertone, 17. Babić, 40. Touré – 81. Catena

ČK: 87. Embarba

Na domácej pôde uspela Almería, ktorá základy svojej výhry položila v úvodnom dejstve tromi strelenými gólmi. V závere hostia iba znížili a na troch bodoch pre nováčika nič nezmenila ani červená karta Embarbu. Ten mal v stretnutí aj dve asistencie. Do mužstva prišiel práve z madridského Raya. Slovenský záložník Martin Šviderský opäť nedostal šancu v zostave Almerie, už štvrtý zápas za sebou sedel na lavičke náhradníkov.

Atlético Madrid - Girona 2:1 (1:0)

Góly: 5., 48. Correa - 66. Riquelme

Domáce Atlético Madrid sa ako favorit stretutia proti Girone trápilo. Viedlo už od 5. minúty, ale hostia boli nebezpeční a snažili sa vyrovnať. Po zmene strán pridal Ángel Correa svoj druhý presný zásah, lenže Rodrigo Riquelme ešte znížil. Napriek snahe už tím z Katalánska nevyrovnal.

FC Sevilla - Athletic Bilbao 1:1 (1:0)

Góly: 4. Torres - 73. Vesga

ČK: 90+5. Herrera

Sevilla nastúpila už pod novým trénerom Sampaolim, ktorý sledoval fantastický úvod zápasu. Počas štvrtej minúty otvoril skóre Oliver Torres. Stretnutie prinášalo veľa šancí na oboch stranách, ujala sa až situácia zo 73. minúty a vyrovanie Vesgu.

Getafe - Real Madrid 0:1 (0:1)

Góly: 3. Militao

Real Madrid chcel po remíze s Osasunou získať tri body a to sa mu aj podarilo. Stačil na to jediný presný zásah už na začiatku stretnutia, o ktorý sa postaral hlavičkou po rohovom kope obranca Éder Militao. V druhom dejstve prekonal Soriu aj Rodrygo, no jeho zásah pre ofsajd neplatil.

Real Valladolid - Real Betis 0:0

ČK: 35. Pezzela

Cádiz - Espanyol Barcelona 2:2 (1:0)

Góly: 41. Chust, 78. L. Pérez – 51., 67. Joselu

Real Sociedad - Villarreal 1:0 (1:0)

Gól: 33. Méndez

FC Barcelona - Celta Vigo 1:0 (1:0)

Gól: 17. Pedri

Po Reale Madrid nezaváhala ani Barcelona, a tak majú oba tímy na čele zhodný počet 22 bodov, čo je pred El Clásicom veľmi dôležité konštatovanie. Najväčšie derby nás čaká už budúcu nedeľu. Zverenci trénera Xaviho mali stretnutie so Celtou dobre rozohraté, do vedenia išli zásluhou Pedriho pomerne rýchlo a druhé dejstvo si dokázali postrážiť. Čisté konto udržali "Blaugranas" už siedmykrát z doterajších ôsmich stretnutí La Ligy.

tabuľka La Ligy