Ašpirant na titul sa musel o výhru strachovať, Lakers potiahla tradičná dvojica

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ašpirant na titul sa musel o výhru strachovať, Lakers potiahla tradičná dvojica

LeBron James bol blízko k triple-double.
LeBron James bol blízko k triple-double. Profimedia
Zámorská NBA si pripravila v noci zo štvrtka na piatok dva súboje, po jednom v rámci oboch konferencií. V oboch prípadoch sa z triumfu tesne tešili domáci basketbalisti.

Milwaukee - Philadelphia 118:117

Poslednými tímami, ktoré vstúpili do nového ročníka NBA, boli Bucks a 76ers. Domáci celok, ktorý je považovaný za jedného z ašpirantov na titul, viedol v druhej štvrtine už o 19 bodov 57:38, aby nakoniec triumfoval s minimálnym náskokom.

Celkovo 39 bodmi sa na tom podieľal Damian Lillard, chrbát mu kryl s 23 bodmi a 13 doskokmi Jannis Antetokounmpo. Za 76ers bol najlepší strelec Tyrese Maxey (31 bodov).

Pripomeňme si, že v ostatnej sezóne skončilo Milwaukee vo Východnej konferencii po základnej časti prvé, Philadelphia tretia, avšak kluby neprešli cez sito play-off v prvom, respektíve druhom kole.

LA Lakers - Phoenix 100:95

Duel ako na hojdačke videli diváci v Los Angeles, kde Lakers niekoľkokrát naháňali súpera z Phoenixu. Ešte pred začiatkom štvrtej štvrtiny prehrávali domáci o 12 bodov, avšak záverečné dejstvo ovládli suverénne 28:11 a mohli sa tešiť z prvej výhry v sezóne, zatiaľ čo hostia zaknihovali prvú prehru - vo svojich úvodných súbojoch ročníka mali oba celky zo Západnej konferencie odlišnú náladu z výsledkov.

Ani 39 bodov Kevina Duranta nestačilo Suns na radostnú cestu späť. V drese Lakers dominovala tradičná dvojička Anthony Davis (30 bodov, 13 doskokov, 2 asistencie) a LeBron James (21, 8, 9).