Atlanta doma prehrala po druhom predĺžení, Milwaukee prišlo o Antetokounmpa

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Atlanta doma prehrala po druhom predĺžení, Milwaukee prišlo o Antetokounmpa
Krejčí odohral bohatú porciu minút.
Krejčí odohral bohatú porciu minút.Profimedia
Basketbalisti Atlanty v NBA prehrali doma s Miami po druhom predĺžení. Nevyužili tak možnosť dotiahnuť sa v tabuľke Východnej konferencie na deviate Chicago, ktoré podľahlo New Yorku. V drese Hawks odohral 32 minút český reprezentant Vít Krejčí (23), ale sústredil sa hlavne na obranu a prvýkrát po mesiaci neskóroval.

Atlanta - Miami 111:117 pp

Krejčí znovu ukázal, že jeho hlavnou úlohou v tíme je defenzíva. S ním na palubovke Hawks zdolali súpera o sedem bodov a rodák zo Strakoníc aj dvakrát získal loptu. Tréner Quin Snyder mu dal dôveru aj v oboch predĺženiach. Do útoku ho ale spoluhráči príliš nezapájali. V normálnom hracom čase mal jednu strelu po nájazde a druhú z trojky. Tretí pokus vyslal až v závere druhého predĺženia.

Útok Atlanty ťahal najmä Dejounte Murray, ktorý nazbieral triple double za 29 bodov, 13 doskokov a 13 asistencií. Práve on v závere normálnej hracej doby vyrovnal a poslal zápas do predĺženia. V ňom mohol rozhodnúť, ale trojku na výhru minul.

"Nezačali sme dobre, ale vďaka obrane sme sa vrátili do duelu a mali svoju šancu. Na konci sme ale z dobrých pozícií minuli, súper naopak trafil a vyhral," povedal tréner Snyder. Atlanta zostala desiata, hoci deviate Chicago tiež prehralo. Doma podľahlo New Yorku, ktorý 45 bodmi potiahol Jalen Brunson, štvrtý najlepší strelec sezóny.

Ďalšie zápasy

Basketbalisti Milwaukee Bucks vyhrali v šlágri doma nad najlepším tímom súťaže Bostonom 104:91. Domáci však v súboji top tímov Východnej konferencie prišli o Giannisa Antetokounmpa, ktorý si zranil lýtko v tretej štvrtine a do zápasu sa už nevrátil. Vážnosť jeho zranenia sa ukáže až po podrobnejších vyšetreniach.

Golden State uspelo na palubovke Los Angeles Lakers 134:120, hostia si pripísali až 26 úspešných trojkových pokusov. Phoenix si skomplikoval situáciu v boji o priamy postup do play-off domácou prehrou 92:105 s Los Angeles Clippers. Na šiestu priečku na západe sa pred Suns dostali New Orleans Pelicans, ktorí triumfovali v Portlande 110:100.

Philadelphia dosiahla šieste víťazstvo za sebou, keď zdolala Detroit 120:102. Joel Embiid k tomu prispel 37 bodmi, 11 doskokmi a ôsmimi asistenciami. Luka Dončič zaznamenal 39 bodov a triple-double, jeho Dallas jednoznačne vyhral na palubovke Charlotte 130:104.