Boston ťahal Tatum, Milwaukee vyhralo aj bez opory, dráma v Oklahome

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Boston ťahal Tatum, Milwaukee vyhralo aj bez opory, dráma v Oklahome
Caleb Martin len márne naháňal Jaysona Tatuma.
Caleb Martin len márne naháňal Jaysona Tatuma.Profimedia
Aj v druhý hrací deň play-off basketbalovej NBA sa v noci na pondelok z víťazstva tešili vyššie nasadené tímy na domácich palubovkách. Vo Východnej konferencii si Boston poradil s Orlandom Miami Heat 114:94 a Milwaukee zvíťazilo nad Indianou 109:94. Na západe uspeli hráči Los Angeles Clippers proti Dallasu 109:97 a Oklahoma zdolala New Orleans 94:92.

Boston - Miami 114:94

Jayson Tatum zaznamenal v drese víťaza základnej časti z Bostonu prvé triple double v play-off, keď mal 23 bodov, 10 doskokov a 10 asistencií. Za Celtics dosiahlo až šesť hráčov dvojciferný počet bodov. Tatum napriek úspešnému vstupu do série nebol úplne spokojný. 

"V záverečnej štvrtine sme výrazne poľavili, prehrali sme ju o 12 bodov a to sa nám vo vyraďovačke nesmie stávať. Heat majú svoju kvalitu a v ďalších zápasoch by sa nám takéto výpadky mohli vypomstiť," uviedol Tatum pre akreditované médiá.

Milwaukee - Indiana 109:94

Milwaukee aj bez Giannisa Antetokounmpa zvládlo prvý zápas s Indianou. Výrazný podiel mal na tom Damian Lillard, ktorý dosiahol 35 bodov, všetky v prvom polčase.

"Dôležité bolo, že v prvých dvoch štvrtinách sme si vypracovali dostatočný náskok. Damian potvrdil svoje líderské schopnosti," povedal tréner domácich Doc Rivers.

LA Clippers - Dallas 109:97

Dallas neuspel na palubovke Los Angeles Clippers 97:109. Mavericks nepomohlo ani 33 bodov Luku Dončiča, jeho spoluhráč Kyrie Irving mal 31 bodov. Domácich potiahol James Harden, autor 28 bodov.

"Od úvodných minút sme mali fyzicky navrch, čo rozhodlo o našom triumfe," zdôraznil.

Oklahoma City - New Orleans 94:92

Dramatický súboj medzi Oklahomou City a New Orleans rozhodol v prospech Thunder 32,5 s pred koncom Shai Gilgeous-Alexander.

"Nepodarilo sa nám odpútať od súpera a tak to bola dráma. Teší ma, ako sme zvládli koncovku, sme o krok bližšie k splneniu cieľa," povedal jeden z troch kandidátov na ocenenie MVP pre najužitočnejšieho hráča základnej časti, ktorý zaznamenal 28 bodov.