Curry rozhodol dve desatiny pred záverom. Dončič, Jokič a Herro boli krok od triple double

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Curry rozhodol dve desatiny pred záverom. Dončič, Jokič a Herro boli krok od triple double
O všetkom rozhodla Curryho dvojka.
O všetkom rozhodla Curryho dvojka.Profimedia
Zámorská NBA si z programu odškrtla ďalších sedem vystúpení. Hrdinom Golden State sa stal ikonický Stephen Curry (35), ktorý svoju mágiu predviedol v poslednej sekunde zápasu. Trom hráčom z ostatných zápasov chýbalo k zápisu troch dvojciferných štatistík skutočne málo.

Oklahoma - Golden State 139:141

Triumf hostí zaistil 0,2 sekundy pred koncom zápasu Stephen Curry. Duel bol jedným z otváracích súbojov nového Pohára NBA, ktorého stretnutia sa počítajú aj do základnej časti štandardnej sezóny.

Infarktový záver prišiel v podaní Warriors druhýkrát za sebou, v stredu skóroval menej ako sekundu pred koncom Klay Thompson proti Sacramentu (102:101). Jeho spoluhráč Curry bol v noci na sobotu zároveň najproduktívnejší hráč s 30 bodmi, ôsmimi doskokmi a siedmimi asistenciami.

Za Oklahomu si Luguentz Dort pripísal 29 bodov a päť doskokov. Strelecký ťahúň tímu Shai Gilgeous-Alexander nehral pre problémy s ľavým kolenom.

Denver - Dallas 125:114

Úradujúci šampióni z Denveru vyhrali nad Mavericks, domácemu lídrovi Nikolovi Jokičovi chýbala k triple double jedna asistencia. Srb zaknihoval 33 bodov a 14 doskokov, deväť asistencií. O jeden bod viac zaznamenal za hostí Luka Dončič, ktorý mal zároveň 10 doskokov a na triple double mu chýbali dve asistencie. Dallas prehral prvýkrát v tejto sezóne.

Miami - Washington 121:114

Ďalší finalista minulého ročníka zdolal káder Wizards, najväčší strelecký podiel na tom mal Tyler Herro s 24 bodmi a 10 doskokmi. S deviatimi asistenciami sa aj on stal hráčom, ktorého od triple double delila jediná prihrávka. Heat ukončili štvrozápasovu šnúru prehier.

Ďalšie výsledky:

Portland - Memphis 115:113 pp

Chicago - Brooklyn 107:109

Milwaukee - New York 110:105

Indiana - Cleveland 121:116