Denver otočil štvrtý súboj proti Lakers a je vo finále NBA, v závere rozhodol Jokič

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Denver otočil štvrtý súboj proti Lakers a je vo finále NBA, v závere rozhodol Jokič
Symbolická fotografia. Jokič z Denveru zráža na zem Jamesa a jeho LA Lakers.
Symbolická fotografia. Jokič z Denveru zráža na zem Jamesa a jeho LA Lakers.Profimedia
Basketbalisti Denveru Nuggets sa stali prvými finalistami zámorskej NBA. Vo finále Západnej konferencie sfúkli Los Angeles Lakers najrýchlejším možným spôsobom - v štyroch zápasoch.

Los Angeles Lakers - Denver Nuggets 111:113

/stav série 0:4 - do finále NBA postupuje Denver/

Lakers pritom nezačali v noci z pondelka na utorok vôbec zle. Na začiatku tretej štvrtiny viedli o 15 bodov a vyzeralo to, že si vynútia piaty duel na palubovke súpera. Lenže potom prišla sila Nuggets a tretie dejstvo hry, ktoré ovládli pomerom 36:16.

Denver sa ujal vedenia za stavu 82:81 a už ho nepustil, hoci domáci vyrovnali dokonca aj na 111:111. Rozhodujúcu dvojku dal 52 sekúnd pred koncom Nikola Jokič, ktorý celkovo zaznamenal 30 bodov, 14 doskokov a 13 asistencií, čím si zapísal ďalšie triple-double.

Za hostí mu kontroval LeBron James so 40 bodmi, 10 doskokmi a deviatimi prihrávkami. Hviezda Lakers prakticky neschádzala z palubovky, bez štyroch sekúnd odohrala celé stretnutie. Práve James mohol štyri sekundy pred záverečným klaksónom poslať duel do predĺženia, no jeho pokus zblokoval Aaron Gordon.

Nuggets sa vo finále NBA stretnú s lepším z dvojice Boston - Miami, pričom sú to basketbalisti Heat, ktorí vedú v sérii nad Celtics 3:0 a postup môžu spečatiť už v stredu ráno.