Detroit ukončil rekordnú sériu prehier v NBA. Dončič nastrieľal za Dallas 39 bodov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Detroit ukončil rekordnú sériu prehier v NBA. Dončič nastrieľal za Dallas 39 bodov

Jalen Duren sa raduje po víťazstve Detroitu nad Torontom.
Jalen Duren sa raduje po víťazstve Detroitu nad Torontom.Profimedia
Detroit sa po 28 prehrách dočkal v NBA triumfu. Pistons víťazstvom nad Torontom prelomili rekordnú sériu zlyhaní, ktorá vyrovnala predchádzajúce maximum Philadelphie z prelomu sezon 2014/15 a 2015/16. Ďalší skvelý výkon predviedol Luka Dončič (24). Dallas vďaka jeho 39 bodom, 10 asistenciám a 8 doskokom uspel na palubovke Golden State.

Detroit - Toronto 129:127

Detroit ukončil sériu s vedomím deleného rekordu NBA a len o jednu prehru zaostal za maximom v severoamerických profesionálnych súťažiach, ktoré držia futbalisti Chicaga z čias druhej svetovej vojny. V zápase zažiaril Cade Cunningham s 30 bodmi a 12 finálovými asistenciami.

"Je to skvelý pocit. Celý čas sme bojovali. Bola to dlhá séria, ale som rád, že som bol súčasťou skupiny, ktorá sa nevzdala," povedal Cunningham. "Bol som už v mnohých šatniach, ale toto je prvýkrát, čo som videl chlapcov po zápase takmer v slzách. Som za nich veľmi šťastný," povedal tréner Pistons Monty Williams.

Detroit vyhral len tretíkrát v tejto sezóne. Za Cunninghamom nasledovali najmä Bojan Bogdanovič s 19 bodmi a Jalen Duren s 18 bodmi a 17 doskokmi. V tíme súpera zažiarili Pascal Siakam s 35 a Dennis Schröder s 30 bodmi.

Golden State - Dallas 122:132

Dončič sa stal po Oscarovi Robertsonovi len druhým hráčom v histórii, ktorý dosiahol priemer aspoň 35 bodov, 10 asistencií a 8 doskokov v minimálne 10 odohraných zápasoch v jednom kalendárnom mesiaci. K víťazstvu nad Warriors prispel napriek boľavému stehennému svalu.

"Skvelé tímové víťazstvo na mieste, kde sa ťažko vyhráva. Podali sme skvelý výkon v útoku aj v obrane," povedal tréner Mavericks Jason Kidd.

Warriors, ktorí prehrali tretí zápas za sebou, viedol Stephen Curry s 25 bodmi, sezónne maximum 24 bodov pridal Chris Paul, ktorý sa zároveň stal 37. hráčom v histórii ligy, ktorý prekonal hranicu 22 000.

Minnesota - LA Lakers 108:106

Lakers prehrali v hale vedúceho tímu Západnej konferencie Minnesoty po kontroverznom závere. Kôš LeBrona Jamesa 3,3 sekundy pred koncom bol označený iba ako dvojbodový namiesto trojbodového, ktorý by znamenal vyrovnanie na 107:107. Jamesovi v deň jeho 39. narodenín nepomohli ani masívne protesty pri videu. Rozhodcovia usúdili, že sa predsa len dotkol oblúka vymedzujúceho trojbodový hod špičkou topánky pri doskoku.

"Je to jasná trojka," rozčuľoval sa James, ktorý v zápase zaznamenal 26 bodov. "Moja noha je za čiarou, vidíte priestor medzi špičkou mojej nohy a čiarou. Je tam medzera, to vidí aj Stevie Wonder," neváhal James počas svojej hádky menovať slávneho slepého speváka. Nebolo mu to nič platné, a preto Lakers nestačilo ani 33 bodov Anthonyho Davisa. Lídrom Timberwolves bol Anthony Edwards s 31 bodmi.

Indiana - New York 140:126

Tyrese Haliburton z Indiany druhýkrát za sebou zaznamenal minimálne 20 bodov a 20 asistencií, tentoraz mal 22 bodov a 23 finálnych prihrávok. V dvoch po sebe idúcich zápasoch sa to pred ním podarilo len legendárnym Johnovi Stocktonovi a Magicovi Johnsonovi.

Ďalší výsledok:

Chicago - Philadelphia 105:92