Dončič sa blysol pred draftovou jednotkou, Mitchell rozhodol trojkou v závere

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dončič sa blysol pred draftovou jednotkou, Mitchell rozhodol trojkou v závere

Dončič potiahol Mavericks za triumfom.
Dončič potiahol Mavericks za triumfom.Profimedia
Prvé súťažné súboje nového ročníka NBA má za sebou ďalších 24 tímov. Pozornosť sa upriamovala do San Antonia, na ktorého palubovke sa predstavila jednotka tohtoročného draftu Victor Wembanyama (19). Mladý Francúz vstúpil do svojej zámorskej profi kariéry prehrou.

San Antonio - Dallas 119:126

Mavericks zvíťazili vo svojom úvodnom vystúpení novej sezóny na palubovke Spurs. K triumfu ich potiahol Luka Dončič, ktorý zaznamenal triple double za 33 bodov, 13 doskokov a 10 asistencií. Kyrie Irving ho doplnil 22 bodmi.

Svoj prvý zápas v NBA absolvoval francúzsky pivot Victor Wembanyama, do zámorskej súťaže prichádza s prívlastkom generačného talentu. Najvyššie draftovaný hráč tohto leta si zapísal na úvod kariéry 15 bodov. Mladý tím Spurs predviedol kolektívny výkon, keď až sedem hráčov sa dostalo do dvojciferných čísiel, najviac sa predviedol 23-bodový Devin Vassell.

New York - Boston 104:108

Predstavenie v Madison Square Garden ponúklo takmer 20-tisíc divákom dvoch strelcov, ktorí sa dostali cez hranicu 30 bodov. Fanúšikov domácich Knicks však mená a farby dresov týchto protagonistov nepotešili, obaja boli totiž z radov Celtics.

Najproduktívnejší bol Jayson Tatum s 34 bodmi, 11 doskokmi a štyrmi asistenciami. Za ním nasledoval jeho kolega Kristaps Porzingis s tromi desiatkami bodov a ôsmimi doskokmi. Každý z tímov vyhral po dve štvrtiny, z celkového triumfu sa však tešili hostia.

Brooklyn - Cleveland 113:114

Výsledkovo najväčšia dráma druhej noci nového ročníka sa odohrala na palubovke Nets, kam zavítal káder Cavaliers. Vyrovnaná bitka nepoznala svojho víťaza až do samotného záveru. Dve minúty pred koncom svietilo na ukazovateli skóre 105:105.

Keď do posledného klaksónu ostávalo 30 sekúnd, obe mužstvá mali na svojom konte už o šesť bodov viac. Nasledovali dve úspešné šestky Bridgesa, ktoré priblížili domácich k výhre. Dvanásť sekúnd pred záverom však úspešnou trojkou všetko zvrátil Donovan Mitchell a rozhodol o víťazstve Clevelandu.

Ďalšie výsledky:

Charlotte - Atlanta 116:110

Indiana - Washington 143:120

Orlando - Houston 116:86

Miami - Detroit 103:102

Toronto - Minnesota 97:94

Chicago - Oklahoma City 104:124

Memphis - New Orleans 104:111

Utah - Sacramento 114:130

LA Clippers - Portland 123:111