Edwards potiahol Minnesotu 44 bodmi, rozbehnutý Dončič prepísal históriu NBA

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Edwards potiahol Minnesotu 44 bodmi, rozbehnutý Dončič prepísal históriu NBA
Edwardsovi to proti Indiane sypalo.
Edwardsovi to proti Indiane sypalo.Profimedia
Minnesota zvíťazila na palubovke Indiany predovšetkým zásluhou Anthonyho Edwardsa (22), ktorý nastrieľal 44 bodov. Timberwolves tak uhájili prvú priečku v tabuľke Západnej konferencie pred Denverom, ktorý doma porazil najlepší tím súťaže Boston aj vďaka triple double Nikolu Jokiča (29). Pre Celtics to bola druhá porážka za sebou, ale stále zostávajú jasným lídrom Východnej konferencie i celej ligy.

Indiana - Minnesota 111:113

Minnesota nastúpila bez jednej z opôr Karla-Anthonyho Townsa, ktorý má zranený meniskus a bude mimo hry minimálne mesiac. Aj bez neho hostia na Indianu vleteli a viedli o 17 bodov. V tretej štvrtine však Pacers začali doháňať stratu a zápas smeroval do tesného záveru.

Koncovku ovládol Edwards, ktorý za vyrovnaného stavu minútu pred koncom trafil trojku. Vzápätí dostal svoj tím do päťbodového vedenia. Indiana 16 sekúnd pred finišom znížila na rozdiel jedného bodu, ale Edwards trestným hodom zvýšil náskok a v poslednej sekunde zablokoval strelu Aarona Nesmitha, ktorý by určite skóroval a poslal by tým duel do predĺženia.

"Edwardsov výkon bol na inej úrovni. Aj keď sme ho zdvojovali, dokázal sa uvoľniť. Dnes ukázal, aký je skvelý hráč," pochválil výkon svojho súpera tréner Indiany Rick Carlisle.

Denver - Boston 115:109

Vyrovnaný súboj sa hral aj v Denveri, kde dlho žiaril Jaylen Brown z Bostonu, autor 41 bodov. Celtics sa aj tak nedokázali odlepiť na viac ako päť bodov. Na začiatku poslednej štvrtiny viedol Denver až o 12, ale Boston sa ešte vrátil do hry. Najmä vďaka menu Jrue Holiday, Američan v závere zaznamenal 8 zo svojich 12 bodov.

Domáci ale mali Jokiča, ktorý za stavu 109:106 pre Nuggets dal 80 sekúnd pred koncom dôležitý kôš a chvíľu na to prihral Aaronovi Gordonovi na rozhodujúci smeč. Celkovo Srb zaknihoval 32 bodov, 12 doskokov a 11 asistencií. Denver si pomohol aj obranou, keď v poslednej minúte nedovolil súperovi skórovať. 

Dallas - Miami 114:108

Luka Dončič z Dallasu sa stal len druhým hráčom v histórii, ktorý zaznamenal päť triple-double za sebou s minimálne 30 bodmi. Predtým sa to podarilo len Russellovi Westbrookovi v roku 2017. Zároveň je prvým, kto má triple double s minimálne 35 bodmi štyrikrát za sebou. Tentoraz Slovinec 35 bodmi, 11 doskokmi a 11 asistenciami pomohol tímu k víťazstvu nad Miami. 

"Vždy sme hovorili, že tento mladý muž je špeciálny a že si musíme vážiť, že ho tu môžeme sledovať. Je to také vzácne, ako napríklad obrazy od Picassa," vyhlásil tréner Dallasu Jason Kidd.

Sacramento - San Antonio 131:129

Domantas Sabonis sa 31 bodmi, 17 doskokmi a 9 asistenciami priblížil k triple-double a priviedol Sacramento k tesnému víťazstvu nad San Antoniom. Osem sekúnd pred koncom rozhodol zápas smečom, keď predtým vypichol loptu súperovi a šiel sám na kôš.

Ďalšie výsledky:

Detroit - Brooklyn 118:112

Phoenix - Toronto 120:113

Golden State - Chicago 122:125