Haliburton zaznamenal triple-double a doviedol Indianu do semifinále nového turnaja NBA

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Haliburton zaznamenal triple-double a doviedol Indianu do semifinále nového turnaja NBA
Haliburton bol kľúčovým hráčom Indiany.
Haliburton bol kľúčovým hráčom Indiany.Profimedia
Basketbalisti Indiany zvíťazili v NBA nad aktuálnym lídrom súťaže Bostonom 122:112 a postúpili do semifinále novovytvoreného turnaja. Vo štvrtok sa v Las Vegas stretnú s víťazom duelu medzi New Yorkom a Milwaukee o to, aby zistili, kto si zahrá v sobotňajšom finále o novú trofej. V Západnej konferencii si miesto v semifinále Pohára NBA vybojovalo New Orleans, ktoré zvíťazilo nad Sacramentom 127:117. Jeho ďalším súperom bude víťaz zápasu Los Angeles Lakers - Phoenix.

Indiana - Boston 122:112

Hráči Indiany od začiatku hovorili, že nový turnaj je pre nich veľmi atraktívny, pretože im dáva väčšiu šancu na zisk trofeje ako šance stať sa šampiónom NBA. A svoju túžbu uspieť ukázali aj proti favorizovanému Bostonu.

Efektívnu kolektívnu hru Pacers podporil skvelým individuálnym výkonom Tyrese Haliburton. Ten zaznamenal triple-double s 26 bodmi, 13 asistenciami a 10 doskokmi. Trafil päť trojok a jeho spoluhráči pridali ďalších štrnásť.

Boston, ktorý viedli Jayson Tatum s 32 bodmi a Jaylen Brown s 30, viedol pred polčasovou prestávkou o deväť bodov. V tretej štvrtine Indiana zabrala, ale ani domáci nedokázali udržať 11-bodový náskok. Minútu a pol pred koncom bolo vyrovnané, kým Haliburton premenil trojku s faulom. Pacers pridali ďalšie dva trojbodové koše a duel už nepustili.

Sacramento - New Orleans 117:127

Hnacím motorom New Orleans bol Brandon Ingram s 30 bodmi. Pomohol Pelicans zmazať deficit zo začiatku zápasu, v ktorom Kings premenili 12 z prvých 14 striel a ujali sa vedenia 32:17.

Sacramento, naopak, úplne vypadlo z tempa, jeho hráči minuli 16 z 18 pokusov a do prestávky nakopili hneď desať strát. Pelicans otočili skóre a v druhom polčase už súpera do vedenia nepustili.

Sacramento prehralo prvýkrát na turnaji, keď v základnej časti dominovalo vo všetkých štyroch súbojoch. Nezachránil ich ani výkon De'Aarona Foxa, ktorý rovnako ako Ingram zaznamenal 30 bodov, a triple-double Domantasa Sabonisa za 26 bodov, 13 doskokov a 10 asistencií.