Indianu zranenie lídra tímu nezastavilo, triple double Antetokounmpa na triumf nestačilo

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Indianu zranenie lídra tímu nezastavilo, triple double Antetokounmpa na triumf nestačilo

Antetokounmpo zaknihoval ďalší cenný zápis.
Antetokounmpo zaknihoval ďalší cenný zápis.Profimedia
Indiana zvíťazila nad vedúcim tímom NBA Bostonom a oplatila mu nedeľnú porážku. Pacers uspeli napriek tomu, že už v druhej štvrtine prišli o svoju hviezdu Tyresa Haliburtona (23), ktorý si poranil sval. Skvelo zahrali náhradníci tímu, ktorí nastrieľali 75 bodov. Boston si na prvom mieste Východnej konferencie ďalej drží náskok troch výhier pred Milwaukee, ktoré prehralo s Utahom.

Indiana - Boston 133:131

Boston v sobotu vyhral v Indianapolise a zdalo sa, že má navrch aj o dva dni neskôr, hoci nastúpil bez opory Jaysona Tatuma. V priebehu druhej štvrtiny si Celtics vypracovali vedenie o 11 bodov a domácim sa zranil Haliburton, ktorý prežíva životnú sezónu. Rozohrávač sa pošmykol a poranil si stehenný sval natoľko, že ho spoluhráči museli odniesť do šatne. Rozsah zranenia zatiaľ nie je známy.

Pacers však strata kľúčového spoluhráča skôr motivovala. Tretiu štvrtinu vyhrali 44:33 a Bennedict Mathurin 26 bodmi ťahal tím za obratom. Sám potom zariadil víťazstvo, keď bol v poslednej sekunde faulovaný pri trojkovom pokuse za vyrovnaného stavu. Prvé dva trestné hody premenil a tretí schválne nedal, aby už súper nemal šancu skórovať.

"Strata Haliburtona bola veľmi deprimujúca, ale nakoniec z toho bol zápas, ktorý ukázal, ako v tejto sezóne hráme. Tím predviedol naozaj skvelé úsilie a veľkú vnútornú silu," povedal tréner Indiany Rick Carlisle. Bostonu nestačilo ani 40 bodov Jaylena Browna.

Milwaukee - Utah 116:132

Milwaukee sa v poslednej dobe trápi a potvrdilo to aj doma proti Utahu nepodareným prvým polčasom, v ktorom prehrávalo už o 33 bodov. Potom síce Bucks znížili na rozdiel ôsmich, ale hostia si už výhru vziať nenechali. Päť ich hráčov dalo 19 až 21 bodovLauri Markkanen prispel 21 bodmi a 14 doskokmi. Domácim nepomohlo ani triple double Giannisa Antetokounmpa, ktorý zaznamenal 25 bodov, 10 doskokov a 11 asistencií.

Ďalšie zápasy NBA

Oklahoma City vyhrala vo Washingtone 136:128 a je už v tesnom závese na druhom mieste Západnej konferencie za vedúcou Minnesotou. Shai Gilgeous-Alexander zaznamenal za Thunder 32 bodov a Chet Holmgren ich nazbieral 31.

Clippers sa spamätali z prehry s Lakers v mestskom derby a Phoenix zdolali 138:111. Mužstvo z LA strieľalo s úspešnosťou 62,4 percenta a celá jeho základná päťka mala dvojciferný počet bodov na čele s Paulom Georgeom, ktorý ich zaknihoval 25. James Harden prispel 19 bodmi, siedmimi doskokmi a 10 asistenciami. Kevin Durant si za Phoenix pripísal 30 bodov.