Krejčí v NBA doplatil na návrat Younga, Wembanyama v priamom súboji porazil Jokiča

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Krejčí v NBA doplatil na návrat Younga, Wembanyama v priamom súboji porazil Jokiča
Wembanyama nastrieľal 34 bodov a oslavoval výhru nad Denverom.
Wembanyama nastrieľal 34 bodov a oslavoval výhru nad Denverom.Profimedia
Basketbalisti Atlanty prehrali v NBA s Minnesotou 106:109. Nezabránil tomu ani český reprezentant Vít Krejčí (23), ktorý odohral posledných sedem minút zápasu a zaznamenal päť bodov i dve asistencie. Minnesota sa vďaka víťazstvu posunula na prvé miesto v Západnej konferencii, kde pred posledným kolom majú tri tímy rovnakú bilanciu. Oklahoma City totiž tiež vyhrala 125:107 nad Milwaukee a Denver, naopak, prehral so San Antoniom košom zo záverečnej sekundy 120:121.

Minnesota - Atlanta 109:106

Atlante i Minnesote sa vracajú zranené hviezdy. Za Timberwolves nastúpil po 18-zápasovej absencii Karl-Anthony Towns. V drese Atlanty po druhýkrát po šesťtýždňovej pauze zase Trae Young. A podľa očakávania jeho návrat ubral minúty českému reprezentantovi. Tréner Quin Snyder ho dokonca nechal sedieť na lavičke, ale sedem minút pred koncom urobil prekvapivý ťah, keď za nerozhodného stavu stiahol z ihriska svoje opory a nechal dohrať náhradníkov.

Atlanta sa nemohla posunúť v tabuľke vyššie, vedela, že do play-off pôjde z 10. miesta a stretne sa s Chicagom, a tak Snyder otestoval, ako budú hráči z lavičky hrať pod tlakom bez podpory hviezd Hawks.

Krejčí urobil všetko pre to, aby potiahol tím, nájazdom a vzápätí trojkou poslal hostí do vedenia 98:96. Potom však minul štyri strely vrátane trojky 14 sekúnd pred koncom, ktorá mohla vyrovnať skóre. Dvakrát ho zablokoval jeden z najlepších obrancov NBA Rudy Gobert. Krejčí si pripísal aj dve pekné asistencie, najprv zadovkou a potom 20 sekúnd pred koncom prihral spoluhráčovi na smeč.

K víťazstvu Minnesotu dotiahol práve Gobert, ktorý mal stopercentnú streľbu, 25 bodov, 19 doskokov a päť blokov. Timberwolves sú momentálne na prvom mieste na Západe, pričom posledné kolo základnej časti sľubuje drámu.

Oklahoma City využila oslabenie Milwaukee o hviezdy Damiana Lillarda a Giannisa Antetokounmpa a bez väčších problémov zvíťazila, keď viedla už o 29 bodov.

San Antonio - Denver 121:120

Denver prekvapujúco prehral so San Antoniom. Veľký duel odohral hviezdny nováčik Victor Wembanyama, ktorý v priamom súboji zdolal hviezdu ligy Nikolu Jokiča. Mladý Francúz zaknihoval 34 bodov a 12 doskokov, zatiaľ čo dvojnásobný MVP Jokič mal 22 bodov a 12 doskokov a vo vyrovnanej koncovke sa cez Wembanyamu nepresadil.

Okrem iného na ňom urobil útočný faul a Francúz ho tiež aj zablokoval. Nuggets v záverečných troch minútach dali len jeden kôš a Spurs dvoma košmi Devonteho Grahama tak stretnutie otočili. Ten víťazný padol sekundu pred koncom po rýchlom protiútoku.

"Toto je možno najväčšie víťazstvo v sezóne. Takéto zápasy potrebujeme, aby sa náš mladý tím zlepšoval a rástol," vyhlásil Wembanyama. "Je to veľké sklamanie. Všetko sme mali vo vlastných rukách," ľutoval tréner Denveru Michael Malone. Denver čaká v záverečnom kole Memphis, Minnesota sa stretne s Phoenixom a Oklahoma City s Dallasom.

Ďalšie výsledky:

Philadelphia - Orlando 125:113

Washington - Chicago 127:129

Boston - Charlotte 131:98

Cleveland - Indiana 129:120

New York - Brooklyn 111:107

Memphis - LA Lakers 120:123

Miami - Toronto 125:103

Oklahoma City - Milwaukee 125:107

Dallas - Detroit 89:107

Golden State - New Orleans 109:114

Portland - Houston 107:116

LA Clippers - Utah 109:110

Sacramento - Phoenix 107:108