Miami ukončilo sezónu víťazovi základnej časti, Bane a Morant zachránili Memphis

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Miami ukončilo sezónu víťazovi základnej časti, Bane a Morant zachránili Memphis

Heat smerujú do ďalšej fázy vyraďovacích bojov.
Heat smerujú do ďalšej fázy vyraďovacích bojov.Profimedia
Po štvorici duelov nadstavbovej časti pozná NBA ďalších postupujúcich. Knicks si vybojovali prienik v Clevelande, Miami sa mohlo tešiť po dramatickom vyrovnaní a predĺžení v Milwaukee. Svoju nádej na postup oživili hráči Grizzlies.

Cleveland Cavaliers - New York Knicks 95:106 / stav série: 1:4

Na duel číslo päť pricestovali Knicks po dvoch domácich výhrach do prostredia štadióna Rocket Mortgage FieldHouse. Rovnako ako v otváracom stretnutí série, tak aj tentoraz sa hosťom podarilo uspieť na palubovke súpera a svoj postup spečatili treťou výhrou v rade.

Nezastavila ich ani snaha Donovana Mitchella, ktorý bol s 28 bodmi, siedmimi doskokmi a piatimi asistenciami najproduktívnejším hráčom zápasu. Mužstvo z New Yorku smeruje do semifinále Východnej konferencie, pre Cleveland sa sezóna skončila.

Memphis Grizzlies - Los Angeles Lakers 116:99 / stav série: 2:3

Po dvoch prehrách za sebou neostávalo Memphisu nič iné než zvíťaziť a vybojovať si presun série do Los Angeles. Hostitelia tento plán splnili, k čomu im značne dopomohol 33-bodový Desmond Bane. Ukážkovo mu sekundoval Ja Morant, ktorý mal na konte iba o dva body menej. Výrazne proti bol Anthony Davis, jeho 33 bodov, 19 doskokov a jedna asistencia však nestačili. V rukách Lakers tak ostáva ešte jeden mečbal.

Milwaukee Bucks - Miami Heat 126:128 / stav série: 1:4

Nečakané problémy si pred piatym pokračovaním série vyrobilo Milwaukee, ktoré prehrávalo 1:3 na zápasy. Ak chcel líder základnej časti ešte pomýšľať na postup, na štadióne Fiserv Forum musel bezpodmienečne vyhrať.

Viac než dobre to pre nich s touto ambíciou vyzeralo po výsledkoch druhej a tretej štvrtiny, keď celkovo viedli už 102:86. Hostia však v poslednej časti základnej hracej doby predviedli bojovného ducha.

Manko sa im úplne podarilo zmazať v poslednej sekunde súboja, keď sa v páde presadil Jimmy Butler a meranie síl poslal do predĺženia. Američan nazbieral v stretnutí celkovo 42 bodov a okrem individuálneho výkonu ho napokon mohla tešiť aj výhra a postup do konferenčného semifinále. V ňom Miami narazí na káder Knicks. Bucks tak výborne rozbehnutú sezónu nedotiahnu do úspešného konca.

Sacramento Kings - Golden State Warriors 116:123 / stav série: 2:3