Oklahoma zdolala lídra NBA, Embiid ozdobil svoj návrat po zranení siedmym triple double

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Oklahoma zdolala lídra NBA, Embiid ozdobil svoj návrat po zranení siedmym triple double

Embiid pri návrate na palubovku zažiaril.
Embiid pri návrate na palubovku zažiaril.Profimedia
Oklahoma City Thunder zvíťazila v utorkovom zápase NBA nad lídrom súťaže z Bostonu. Po piatom úspechu v rade sa priblížila v Západnej konferencii k prvej Minnesote na rozdiel jedinej výhry. Pivot Philadelphie Joel Embiid (29) si aj po štvorzápasovej pauze zavinenej zranením udržal formu a pri triumfe 76ers nad Chicagom zaznamenal triple double za 31 bodov, 15 doskokov a 10 asistencií.

Oklahoma City - Boston 127:123

Domáci výhrou nad Bostonom ukázali, že majú možno aktuálne najlepšiu formu zo všetkých tímov. Vyhrali osem z posledných deviatich zápasov, pričom dvakrát v tomto období porazili úradujúcich šampiónov z Denveru, raz druhý najlepší tím ligy Minnesotu a tiež Los Angeles Clippers, ktorí do tej doby mali šnúru deviatich víťazstiev.

Proti Celtics rozhodli v tretej štvrtine, v ktorej nastrieľali 40 bodov a začali si budovať náskok. Súper sa v závere vrátil do hry a duel ešte zdramatizoval, ale hostitelia víťazstvo ubránili trestnými hodmi. Shai Gilgeous-Alexander prispel 36 bodmi, Bostonu nestačilo 34 bodov a 10 doskokov Kristapsa Porzingisa a 30 bodov a 13 doskokov Jaysona Tatuma. Celtics prehrali po šiestich víťazstvách a iba siedmy raz v sezóne.

Philadelphia - Chicago 110:97

Na Silvestra 76ers podľahli Bulls o 13 bodov, o dva dni neskôr o 13 vyhrali. Rozdiel bol v prítomnosti Embiida, najlepšieho strelca súťaže. Pivot Philadelphie vynechal štyri stretnutia pre zranenie členka, ale tentoraz už bol opäť postrachom obrany a pätnástykrát za sebou dal vyše 30 bodov, čo je klubový rekord. Domácim pomohol vydarený začiatok, keď vyhrali prvú štvrtinu 43:18 a postupne si vypracovali vedenie až o 31 bodov.

"Dnes sme sa stretli s iným tímom ako pred dvoma dňami. Embiida totiž nemôžete brániť jeden na jedného, ale musíte so všetkými piatimi hráčmi," povedal tréner Chicaga Billy Donovan. "Vyzeral dobre, len kondične na tom po pauze nebol ideálne, ale to doženie. Taký zápas mu určite pomôže," komentoval kouč Philadelphie Nick Nurse výkon tímovej hviezdy pri siedmom triple double v kariére.

Ďalšie výsledky NBA

Golden State Warriors zvíťazili nad Orlandom 121:115 aj vďaka 36 bodom Stephena Curryho. O prekvapenie sa postaralo Charlotte, ktoré ukončilo 11-zápasovú sériu prehier triumfom 111:104 v Sacramente. Terry Rozier prispel 34 bodmi, Miles Bridges pridal 27. Hráčom Kings nestačilo 30 bodov De'Aarona Foxa a 23 bodov a 19 doskokov Domantasa Sabonisa.