Young zaznamenal 40 bodov a priviedol Atlantu k víťazstvu, Boston sa nenatrápil

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Young zaznamenal 40 bodov a priviedol Atlantu k víťazstvu, Boston sa nenatrápil
Young potiahol Atlantu k triumfu na palubovke súpera.
Young potiahol Atlantu k triumfu na palubovke súpera.Profimedia
Basketbalisti Atlanty zvíťazili v zápase NBA nad Washingtonom 130:126 aj vďaka rozohrávačovi Traeovi Youngovi (25), ktorý zaznamenal 40 bodov a 13 asistencií. Hawks zostávajú na 11. mieste Východnej konferencie. Líder ligy Boston má po víťazstve 134:101 v San Antoniu dvojzápasový náskok pred druhým Milwaukee.

Washington - Atlanta 126:130

Pre Younga to bol druhý najlepší výkon v sezóne po tom, čo San Antoniu nastrieľal 45 bodov a pridal 14 asistencií. Na Silvestra mohol mať bodov ešte viac, ak by premenil päť trestných hodov. Atlanta sa v závere trápila so streľbou šestiek, premenila len sedem z posledných 14, čím umožnila Wizards zdramatizovať zápas. Hawks si však víťazstvo udržali.

"Minul som päť trestných hodov. To je šialené. Udržalo to súpera v hre. Som však rád, že mi to dobre padalo a pomohol som svojmu tímu vyhrať," uviedol Young. Washingtonu nestačilo 38 bodov a sedem trojok od Kylea Kuzmu, pre ktorého to bolo sezónne maximum a štvrtý najlepší strelecký výkon v kariére.

San Antonio - Boston 101:134

Boston sa na šiestu výhru v rade príliš nenadrel, v zápase so San Antoniom viedol až o 37 bodov. "Odviedli sme dobrú tímovú prácu. Dobre sme bránili priestor pod košom a potom sme z neho prechádzali do protiútokov," nechal sa počuť tréner víťazov Joe Mazzulla. Jayson Tatum zaznamenal 25 bodov, Jaylen Brown 24.

Memphis - Sacramento 92:123

Ďalší triple-double do svojej zbierky pridal litovský pivot Domantas Sabonis, ktorý 13 bodmi, 21 doskokmi a 12 asistenciami prispel k víťazstvu Sacramenta v Memphise.

"Je to predovšetkým tímový úspech. Spoluhráči dobre bránili ich strely, Memphis mal tak malú úspešnosť a ja som mohol zbierať doskoky," povedal Sabonis po svojom šiestom triple-double v sezóne.

Ďalšie výsledky:

New Orleans - LA Lakers 129:109

Oklahoma City - Brooklyn 124:108

Phoenix - Orlando 112:107